

Часто мене просять назвати продукти, які варто їсти взимку.
Рекомендую звернути увагу на цей список продуктів.
Він здатен підтримати ваш імунітет у холодну пору року.
Білкові продукти
Причому, не виключайте рослинний білок.
А хто омнівор (всеїдний) – частіше їжте жирну рибу.
Куркума
Додавайте у страви та напої.
Клінічні та доклінічні дослідження показують, що куркумін допомагає впоратися із симптомами запального захворювання кишечника, серцево-судинних захворювань, аутоімунних захворювань та багато чого іншого.
Працює з жовчовідтоком, а це запорука здорової роботи травної системи.
Джерела рослинних жирів
Посилюйте свій повноцінний сніданок. Гарбузове насіння, конопляні ядра та оливки, хороші олії.
Конопляні продукти – це 30% корисних жирів у складі. Вони допомагають знизити рівень цукру крові та забезпечують тривале насичення.
У ядрах коноплі та конопляному рослинному молоці до 19% веган-білку, як у льоні та чіа. Навіть більше.
Додатково цінуємо її за вітамін Е та багатий мінеральний набір (як у добрих антиоксидантних комплексах: мідь, марганець, сірка, залізо, кальцій, калій).
Ягоди
Ягоди можна вживати як свіжі, так і заморожені.
Мій особистий топ за складом – ківі.
Зелень та паростки
Не використовуйте лише 1 вид салату, завжди змішуйте.
Тим темніша зелень, тим більше в ній користі і яскравіший смак.
Ідеальне поєднання – 2 види темної зелені (шпинат, кейл, мангольд, ромен, цикорій, ендівій, щавель, рукола тощо) та 2 види ароматної зелені (кріп, петрушка, кінза, естрагон, м’ята, шніт-цибуля, навіть порей).
Додати паростки, полити тхиною, оливковою олією і посипати конопляними ядрами. Такий міні-салат – охоронець здоров’я.
Увага на паростки брокколі. Концентрат користі у вигляді паростків або молодих пагонів (готувати аль-денте, напівсирі всередині).
У них – максимальна концентрація сульфорафану (органічної сполуки сірки).
Паростки збільшують здатність печінки до природного детоксу завдяки індол-3-карбінолу, підтримують здоров’я кишечника, знімаючи запалення стінки та профілактують розвиток недружньої мікрофлори.
Зелений чай
Як класичний, так і японський порошковий чай матча.
Більше про зелений чай у попередньому блозі.
Горіхи
Завжди додаємо в салати цілісні рослинні жири: це запорука насичення та поживної цінності.
Плюс майже половина всіх відомих вітамінів – жиророзчинні. А для дітей горіхи – головний перекус.
Фото: Pexels
Також по темі: Кольорова їжа. Як і чим "годувати" свій імунітет Перекуси: безпечні чи ні (і з якими продуктами варто дружити) ТОП "найбрудніших" і "найчистіших" продуктів