УКР
ICTV - Разом краще
  • Головна
  • Проекти
  • Відео
  • Онлайн
УКР
ICTV Ранок 20.12.2021 18:00
20.12.2021 18:00
Поділитися

“Зимові” продукти: як харчуватися в холодну пору року

Анастасія Голобородько
Анастасія Голобородько
Сертифікований нутриціолог, консультант із харчування, фуд-терапевт. Консультант ЮНІСЕФ в Україні з питань харчування

Часто мене просять назвати продукти, які варто їсти взимку.

Рекомендую звернути увагу на цей список продуктів.

Він здатен підтримати ваш імунітет у холодну пору року.

Білкові продукти

Причому, не виключайте рослинний білок.

А хто омнівор (всеїдний) – частіше їжте жирну рибу.

Куркума

Додавайте у страви та напої.

Клінічні та доклінічні дослідження показують, що куркумін допомагає впоратися із симптомами запального захворювання кишечника, серцево-судинних захворювань, аутоімунних захворювань та багато чого іншого.

Працює з жовчовідтоком, а це запорука здорової роботи травної системи.

Джерела рослинних жирів

Посилюйте свій повноцінний сніданок. Гарбузове насіння, конопляні ядра та оливки, хороші олії.

Конопляні продукти – це 30% корисних жирів у складі. Вони допомагають знизити рівень цукру крові та забезпечують тривале насичення.

У ядрах коноплі та конопляному рослинному молоці до 19% веган-білку, як у льоні та чіа. Навіть більше.

Додатково цінуємо її за вітамін Е та багатий мінеральний набір (як у добрих антиоксидантних комплексах: мідь, марганець, сірка, залізо, кальцій, калій).

Ягоди

Ягоди можна вживати як свіжі, так і заморожені.

Мій особистий топ за складом – ківі.

Зелень та паростки

Не використовуйте лише 1 вид салату, завжди змішуйте.

Тим темніша зелень, тим більше в ній користі і яскравіший смак.

Ідеальне поєднання – 2 види темної зелені (шпинат, кейл, мангольд, ромен, цикорій, ендівій, щавель, рукола тощо) та 2 види ароматної зелені (кріп, петрушка, кінза, естрагон, м’ята, шніт-цибуля, навіть порей).

Додати паростки, полити тхиною, оливковою олією і посипати конопляними ядрами. Такий міні-салат – охоронець здоров’я.

Увага на паростки брокколі. Концентрат користі у вигляді паростків або молодих пагонів (готувати аль-денте, напівсирі всередині).

У них – максимальна концентрація сульфорафану (органічної сполуки сірки).

Паростки збільшують здатність печінки до природного детоксу завдяки індол-3-карбінолу, підтримують здоров’я кишечника, знімаючи запалення стінки та профілактують розвиток недружньої мікрофлори.

Зелений чай

Як класичний, так і японський порошковий чай матча.

Більше про зелений чай у попередньому блозі.

Горіхи

Завжди додаємо в салати цілісні рослинні жири: це запорука насичення та поживної цінності.

Плюс майже половина всіх відомих вітамінів – жиророзчинні. А для дітей горіхи – головний перекус.

Фото: Pexels

Також по темі: Кольорова їжа. Як і чим "годувати" свій імунітет Перекуси: безпечні чи ні (і з якими продуктами варто дружити) ТОП "найбрудніших" і "найчистіших" продуктів

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

20.12.2021 18:00



Загрузка...

Дивіться на ICTV

ВГОРУ
Вгору

    Spelling error report

    The following text will be sent to our editors: