Цього року прилавки українських магазинів заповнені кавунами та динями.
Найпопулярнішими місцями продажу зелених смугастих ягід – магазин, ринок та стихійні ринки, що розташовуються, зазвичай, біля багатоквартирих житлових комлексів.
Вважається, що кінець літа – початок осені найкраща пора для вживання кавунів та дині. В цей час ягоди вже дозрілі та соковиті, але головне – без нітратів.
Наша Марина Лишак з експертом пройшлися місцями продажу сезонних ягід та перевірили їх на вміст нітратів.
Що виявила перевірка кавуни та дині на наявність шкідливих хімічних добавок?
Де безпечно купувати кавуни та дині: на стихійних ринках чи у супермаркетах?
Також по темі: 5 причин їсти кавун щодня Чому в Пакистані кавуни розбивають головою? Щоб працювала, як годинник: продукти, корисні для щитовидної залозиДетальніше дивіться у сюжеті.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості дині.
Фото: Unsplash