УКР
УКР
16.05.2019 15:29
Поділитися

Скільки разів на тиждень французи їдять жаб’ячі лапки?

0

Франція – країна, де зародилась висока кухня, а ранок починається з духмяної випічки.

Сьогодні журналіст Ранку у Великому Місті Олексій Кобзар шукатиме правду в міфах про французьку кухню.

Як часто французи їдять жаб’ячі лапки чи смажених равликів?

Чому французи воліють пообідати в ресторані чи перекусити на ходу, аніж приготувати обід вдома?

Та чи працює з французами система – сніданок з’їж сам, обідом поділись із товаришем, а вечерю віддай ворогові?

Що їдять французи на сніданок

Що приходить на думку, як тільки чуєш словосполучення французька кухня!? Різноманітні сири з пліснявою та без, безліч сортів вина, цибулевий суп.

Проте найголовніша страва на кожному столі французької родини – випічка: багети та круасани.

Середньостатистичний француз обов’язково починає свій ранок зі свіжого круасана. Кожна родина постійно ходить в одну й ту саму бланжері – тобто пекарню, де роками купує випічку.

Всього таких пекарень у Франції понад 35 тисяч, тобто кожна припадає на півтори тисячі мешканців.

Лише за один день у Франції з’їдають близько 32 мільйонів багетів, а круасанів – і того більше.

«Традиційний сніданок – це обов’язково круасан або щось подібне, кава і якісь солодощі», – розповідає українка Інна, яка живе у Франції.

Це ми звикли снідати максимально калорійно. Як кажуть у прислів’ї: сніданок з’їж сам! Французи такого не розуміють.

Навіть якщо у холодильнику завалялись приготовані страви – їх залишать до обіду.

Здорове харчування

«Французи харчуються не так, як звикли українці. Вони не люблять жирної їжі, надають перевагу чомусь більш легкому, овочевому», – говорить Діана, що живе в передмісті Парижа.

І взагалі – французи помішані на здоровому та правильному харчуванні. Мінімум жиру – та максимум користі. Менше шкідливих продуктів – більше овочів.

Жаб’ячі лапки

Наступне, що асоціюється з французькою кухнею – жаб’ячі лапки: смажені, запечені, тушковані… От тільки насправді – це лише замануха для туристів.

Насправді французи лише продають жаб’ячі лапки, але самі їх не їдять, розповідає українська емігрантка Інна.

Вечеря в ресторані

Вечори французи переважно проводять в кафе та ресторанах. Здебільшого вечеряють вони поза домом, щоб менше готувати.

Адже хочуть більше часу проводити з родиною та насолоджуватися життям, і менше – готувати.

Також по темі: Медицина у Франції: як працює медичне страхування за кордоном Чому французи не купують собі автомобілі? У Києві можна скуштувати справжні французькі млинці

У передріздвяний час на площах французьких міст встановлюють сотні ярмарків. Тоді французи з кафе виходять на вулиці, а ресторанну їжу їм заміняє фастфуд.

Напівфабрикати з супермаркету

Французи з радістю проміняють час приготування їжі – на розваги чи саморозвиток. На допомогу тут приходять готові заморожені страви з супермаркетів.

«Щодня вони їдять досить просто. Намагаються досить швидко щось зробити, наприклад, купити приготоване, заморожене, щоб приготування зайняло не більше 10 хвилин», – розповідають українські емігранти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Японії їдять крекери з осами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

16.05.2019 15:29
0



Загрузка...

Топ відео

    Поки що немає матеріалів ...

Гарячі матеріали

    Поки що немає матеріалів ...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: