Анастасія Голобородько
Сертифікований нутриціолог, консультант із харчування, фуд-терапевт. Консультант ЮНІСЕФ в Україні з питань харчування
З чого і в яких пропорціях має складатись “правильна” продуктова корзина?
Розбираємося разом.
Що має бути в продуктовій корзині
50% овочі, фрукти, ягоди, зелень, коренеплоди.
25% білки, зокрема значна частка рослинних (у тому числі насіння, горіхи, бобові). Яйця, риба, морепродукти, птах, субпродукти, м’ясо.
20-25% різноманітні цілісні зерна.
Також по темі:
Корисні сніданки, які можна приготувати за 10 хвилин
"Волосопад". Чому після COVID-19 випадає волосся і що робити
Цільнозерновий хліб на заквасці: у чому його сила
І залишаємо трохи відсотків на десерти, похибки, дні народження, соціальну функцію їжі та інші милі приємності.
Фото: Pexels
If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.
19.02.2022 13:10
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iNzkxIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9Im91dHN0cmVhbSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iSUNUVl9PdXRzdHJlYW0iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImljdHYudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==
PCEtLSAvNTgzMDI4NDQvU0xEU19pY3R2X2NvbnRlbnRfYmFubmVyIC0tPg0KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNDgyNDg2Mjc4MTkxLTAnIHN0eWxlPSdoZWlnaHQ6NDAwcHg7IHdpZHRoOjU4MHB4Oyc+DQo8c2NyaXB0Pg0KZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNDgyNDg2Mjc4MTkxLTAnKTsgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+DQo8L2Rpdj4=