

10 сніданків, які краще прибрати – що не варто їсти зранку.
Сніданок – важливий прийом їжі. Але багато хто його просто ігнорує.
Тому для початку кілька слів про найчастіші помилки:
Відмова від сніданку (багатьом недостатньо білку, клітковини. рослинних жирів).
Я часто використовую термін “функціональна” їжа. Смачна, різна, але та, що працює “на нас”. Запускає дизайн дня для травлення, гормонів та вимикає пошукову поведінку солодкого та провали енергії.
Які сніданки не варто їсти
1. Солодкі та цукрові злаки, пластівці, медові та сиропні граноли, розплющені зерна в цукрі.
2. Оладки, панкейки та вафлі. Якщо вибілене борошно і цукор підрум’янити в олії – буде калорійно, але порожньо по наповненню, їсти захочеться швидко. Втім, іноді мможна собі таке дозволяти, якщо фундамент їжі гарний.
3. Тост із маслом. Хоч би додайте яйце, авокадо, сьомгу, хамон та зелені.
4. Покупні мафіни. Це просто цукор+рафіноване борошно+жир.
5. Фруктові соки та фреші. У них купа цукру і звідти викинули найкраще: клітковину.
Соки обирайте овочеві та зелені, смузі – ягідні та НЕ куплені.
6. Ранкова випічка: круасан, донат, булки. Можливий міні-десерт, але після повноцінного сніданку чи обіду.
7. Підсолоджені та знежирені йогурти з наповнювачами, солодкі сирки. Краще брати продукти нормальної жирності, ягоди в них можна додати самостійно.
Людям. які мають інсулінрезистентність або акне раджу вибирати рослинні йогурти без добавок: з коноплі, кеш’ю, сої.
8. Батончики. Фініки, курага, родзинки у міксі з вівсянкою та горіхами потрібні, коли ми піднімаємось на Ельбрус, йдемо навколо Монблану або перепливли Босфор. Інакше така кількість фруктози з жиром вам просто не потрібна.
9. Перероблене м’ясо. Ковбаси, сосиски, паштети на рафінованій олії – не їжа. Хамон іноді цілком ок 🙂
10. Солодкі кавові напої. Капучино з сиропом, фраппе, карамельні мак’ято або просто кава з цукром вам не потрібні. Краще обирати каву-фільтр, еспресо, зварену в джезві у чистому вигляді.
Фото: Pexels
Також по темі: "Волосопад". Чому після COVID-19 випадає волосся і що робити Цільнозерновий хліб на заквасці: у чому його сила Здорове харчування. Як оптимізувати свій раціон?