ICTV Ранок 06.03.2023 12:00
06.03.2023 12:00
Поділитися

Чудодійна ягода: як правильно їсти фізаліс

Чудодійна ягода: як правильно їсти фізаліс

Фізаліс – це багаторічна дерев’яниста рослина, що має сухе листя й багато гілочок.

Ягоди фізалісу містять стільки корисних мікроелементів, що спокійно можуть стати гідними конкурентами хімічним біодобавкам.

На перший погляд, фізаліс здається дуже гарним, але небезпечним і неїстівним, проте це зовсім не так.

Ранок у Великому Місті зараз розповість, чому фізаліс корисний і як його їсти.

Склад і користь фізалісу для організму

Фізаліс надзвичайно багатий на глюкозу, вуглеводи й жири, тож усього лиш кілька ягідок можуть наситити зголоднілу людину.

Не варто забувати й про вітаміни з мінералами: ягоди цієї рослини містять вітамін С, фосфор, вітамін B3, кальцій, вітамін B1, залізо, вітамін B2, вітамін А.

Справжня корисна “бомба” для нашого імунітету!

До речі, попри свою поживність, фізаліс досить низькокалорійний, тож чудово підійде для тих, хто хоче схуднути.

Також по темі: З кісточками чи без? Як правильно їсти виноград Смачна зірка. Як правильно їсти карамболь Тропічний фрукт схожий на яблуко: як правильно їсти гуаву

Плоди цієї декоративної, на перший погляд, рослини здатні покращити кровообіг, покращити жіноче здоров’я, покращити функціонування ендокринної системи, стан шкіри й навіть удосконалити дихальну систему.

фізаліс

Звісно, фізаліс також виступає чудовим профілактичним засобом від цілого ряду захворювань.

Як правильно їсти фізаліс

Цю ягоду можна вживати сирою або вареною чи маринованою.

Головне – промити продукт гарячою водою перед тим, як їсти, аби прибрати наліт зі шкірочки.

Якщо бажаєш отримати максимум корисних елементів, ласуй сирим фізалісом.

До речі, ці ягідки можна додавати в різноманітні салати й закуски, а солодкуватий пряний смак чудово доповнить будь-яку страву.

Плоди дерев’янистої рослини ідеально підійдуть для приготування десертів, соусів та напоїв.

Їх можна засушувати, робити варення або ж мармелад і цукати.

А як щодо маринованого фізаліса?

Деякі майстри кулінарії навіть примудряються робити ікру з фізаліса.

Він чудово поєднується з яблуками й деякими овочами, головне – використовувати стиглі ягідки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як правильно їсти кумкват.

Фото: Pexels

06.03.2023 12:00

Топ-відео

Гарячі матеріали

Загрузка...

Ведучі каналу

Дивіться на ICTV

Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

    ВГОРУ