
Чим корисні яблука – цілющі властивості одного з найсмачніших та найдоступніших українських фруктів.
Яблука – це справжня скарбниця вітамінів, мікроелементів та інших корисних для організму речовин.
Вони сприяють його омолодженню, зміцнюють імунітет та позитивно впливають на обмінні процеси.
А головна їхня перевага в тому, що навіть в умовах війни цей чудодійний фрукт легко дістати.
Корисні властивості яблук
Яблука знижують холестерин
У яблуках міститься велика кількість пектину, який при регулярному вживанні допомагає прочистити судини та суттєво зменшити рівень холестерину.
Яблуко, з’їдене зі шкіркою, здатне знизити холестерин на 19%. Щоб отримати аналогічний ефект від зеленого чаю, доведеться випити аж 5 чашок.
Яблука покращують стан шкіри
Вітамін С, на який багаті яблука, надає шкірі природного сяйва, а вітаміни групи В допомагають боротися з акне та чорними цятками.
Аби ефект був ще більшим, варто не лише їсти ці фрукти, але й робити за можливості з них маски для обличчя. Для цього змішай рівні частини натертого яблука і меду. Нанеси на обличчя, потримай на 10 хвилин та змий без гелю для вмивання.
Яблука для схуднення
Яблука – відмінний засіб для схуднення. Вони містять лише 47 ккал на 100 грамів і багаті на клітковину. Щоденне вживання цих фруктів допомагає нормалізувати метаболізм.
А головне – яблука містять речовини, що заважають вуглеводам перетворюватися на жири. Саме цим і пояснюється ефективність яблучних дієт та розвантажувальних днів.
Яблука зміцнюють імунітет
Чотири кислих яблука повністю покривають добову норму вітаміну С. Завдяки цьому вони є чудовим засобом для профілактики інфекційних захворювань і мають потужну протизапальну дію.
Ця властивість зараз дуже актуальна, адже багатьом доводиться проводити час у холодних укриттях, а потім боротися із застудою.
Також яблука здатні врятувати від авітамінозу, підвищують рівень гемоглобіну та беруть участь у синтезі колагену.
Яблука захищають щитоподібну залозу
У яблуках міститься велика кількість йоду, саме тому їх варто вживати для профілактики захворювань щитовидної залози.
Також цей елемент сприяє покращенню ефективності розумової праці.
Також по темі: Зміцнюємо імунітет у період війни: топ продуктів, які захищають від вірусів Не тільки від застуди: корисні властивості лимонів Рятуємо кишківник від стресів під час війни: список корисних продуктівЯблука: протипоказання і застереження
З обережністю варто вживати яблука людям із виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритом та холециститом.
Також варто уважно ставитися до вживання яблучних кісточок. Вони містять глікозид амигдалина, який у шлунку перетворюється на отруйну синильну кислоту.
Безпечно з’їдати не більше 5 зерняток в день.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про продукти, що покращують настрій.
Фото: Unsplash