Навряд чи ти здогадуєшся, скільки корисних властивостей мають сливи. Ранок у Великому Місті готовий тобі розкрити деякі таємниці щодо цього соковитого плоду. Цікаво? Тоді читай нижче у матеріалі.
Корисні властивості слив
Зараз на ринках і в магазинах активно продають сливи, а це означає, що тобі варто скористатися нагодою і придбати хоча б 300 грам. І ось чому:
- Сливи зміцнюють серце та кістки;
- Покращують травлення;
- Знижують рівень холестерину у крові;
- Покращують шкіру. Діють як омолоджувальний засіб;
- Сприяють засвоєнню заліза;
- Очищають організм від надлишку води та солі;
- Зміцнюють печінку;
- Покращують кровообіг та зір;
- Підвищують апетит;
- Нормалізують нервову систему;
- Допомагають під час гіпертонії та атеросклерозі;
- А також сливи містять у собі вітаміни Е та А, які корисні для шкіри, волосся та нігтів. Окрім того, мають калій, натрій, магній, фосфор, кальцій, цинк, залізо, йод, марганець і мідь.
Скільки можна з’їдати на день слив?
Бажано не зловживати сливами. З’їдай на день приблизно 4-6 штук. Цього буде достатньо, щоб наситити організм корисними речовини. І важливо їсти їх у сезон.
Не рекомендується вживати сливи: людям із цукровим діабетом, з підвищеною кислотністю в шлунку, при гастриті, схильності до діареї, ревматизмі, жінкам у період грудного вигодовування і тим, хто планує схуднути.
Тепер ти знаєш усе про корисні властивості слив. Користуйся порадами та їж більше овочів і фруктів, щоб бути здоровим!
Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості яблук.
Фото: Pixabay