
Все, що потрібно знати про сир камамбер.
Делікатес до якого варто звикнути перш ніж зрозумієш його витончений смак.
При виготовленні камамберу технологи використовують гриб Рenicilium Сandidum.
Тому він має м’яку структуру і специфічний аромат.
Ранок у Великому Місті готовий розповісти все про те, як правильно їсти сир камамбер.
Сир камамбер
Як правильно нарізати і подавати
На стіл не принято ставити цілу головку сиру.
Заздалегідь його нарізають шматочками, щоб кожен охочий міг взяти стільки, скільки забажає.
Однак перед тим головка сиру обов’язково повинна полежати в холодильнику.
До речі, подають камамбер разом із скоринкою цівіллі.
Скоринка
Камамбер ззовні покритий цвіллю, але саме це робить його смачним.
Тому скоринку можна їсти і не хвилюватись.
Більше того, саме запліснівіла скоринка надає камамбера гоструватий пікантний смак, з-за якого в основному і купують продукт.
Але якщо подобається смак серцевини сиру, і не подобається скоринка, її можна і обрізати.
Також по темі: Як правильно обирати сир із пліснявою: поради сомельє Сир та сирний продукт: як відрізнити якісний продукт від підробки Шукаємо ідеальну пару: як правильно поєднувати сир і виноЗ чим подавати сир
Добре поєднується з фруктами, горіхами і зеленню.
А з напоїв до цього сиру ідеально підійде молоде вино – рожеве або біле, сидр і кальвадос.
Цей сир вважається десертним. Тому можна поставити на стіл і вазочку з кислим варенням.
Нагдаємо, раніше ми розповідали про те, як їсти сир брі.
Фото: Рexels