Перехід на правильне харчування починається насамперед в голові. Нутриціолог Анастасія Голобородько дала 5 порад, як легко перейти на корисний раціон.
За її словами, більшість гарно знає теорію “ПП і ЗОЖ”. Але інструкції і правила потрібно не тільки знати, але й вміти правильно і регулярно їх порушувати.
Наш мозок тривожний і заточений рятуватись, тому поглинання їжі — механізм захисту з генетики ще давніх часів.
Також по темі: Під час навантажень і стресів. Нутриціолог розповіла, як підтримати організм у важкі часи Настя Каменських назвала 3 продукти, з яких складається її раціон Шеф-кухар Євген Клопотенко: правильного харчування не існує! | 33 за 3Як легко перейти на правильний раціон — поради нутриціолога
1. Учажно читайте етикетки. Це допоможе розібратись, який продукт нормальний та корисний, а який — досягнення хімічної промисловості.
2. Вчіться розбиратися у складниках їжі. Проходьте курси, навчайтесь, читайте тих, хто компетентний.
Зрозумійте раз і назавжди, що ситна і нутритивно цінна а їжа, а що — пуста і перероблена.
3. Їжа не повинна на вас чатувати. Снеків не повинно бути ані у вашій шафці, ані в машині, ані в сумці.
4. Не тримайте вдома шкідливу їжу. Вафлі, карамель та сиропи самостійно в дома не з’являються. Не купуйте також пряники та “зожні” смаколики.
5. Не проводьте зустрічі в місцях, де є випічка, або не підтримуйте спілкування з людьми, які їдять і чию харчову поведінку ви не розділяєте, не вважаєте нормальною.
6. Не їжте без голоду. Якщо були коректні вечеря, обід, сніданок, в нормі о 21-00 не хочеться перекусити. Та й взагалі спочатку перепитуйте себе «я дійсно ще голодна / голодний?»
Нагадаємо, раніше ми розповідали, про яку шкідливу їжу варто відмовитись на думку дієтолога.
Фото: Unsplash