
Як правильно їсти зерянтка граната: інструкція.
Гранат люблять не лише за багатство його корисних властивостей, а й за приємний кисло-солодкий смак.
Проте щоразу, коли цей фрукт збирається їсти кілька людей, виникають жваві дискусії про те, як правильно його вживати.
З кісточками чи без, щодня чи раз на тиждень, червоним чи коричневим…
Знайомо? Тоді читай матеріал, Ранок у Великому Місті зараз усе розповість.
Як правильно їсти гранат?
З кісточками чи без?
Кісточки граната – цінне джерело клітковини.
Вони практично не перетравлюються. Проходячи по стравоходу, збирають різні токсини і виводять їх з організму.
Також по темі: Для здорового серця та міцних кісток: корисні властивості козячого молока Король вітамінів: корисні властивості грейпфрута Напій довголіття: корисні властивості чорного чаюОтже, якщо тобі подобається розжовувати зернятка граната до твердої клітковини, тоді обов’язково продовжуй у тому ж дусі.
Так буде не лише смачно, а й мегакорисно!
Проте пам’ятай – кісточки граната не можна вживати:
- людям із протипокозанням до твердої клітковини;
- дітям до трьох років.
Оптимальна кількість фрукту
Якщо не маєш протипоказань, то у сезон можеш балувати себе одним гранатом щодня.
Тоді досить скоро виявиш, що імунітет зміцнився.
Але знову ж таки, пам’ятай про почуття міри.
Які плоди обирати для їжі?
Світлі зерна говорять про те, що фрукт не дозрів, а ось коричневі свідчать про початок гниття.
Тож краще відкласти такий плід.
А в магазині наступного разу подбати про вибір лише яскраво-червоних гранатів без коричневих слідів на шкірці.
Коли найкраще вживати гранат?
Ура, гранат відноситься до тих фруктів, які можна їсти у будь-який час доби.
Та все ж деякі правила все-таки є.
Якщо вживати зернятка граната півгодини до головного прийому їжі, поліпшиться апетит, а зайве роздратування шлунка після їжі буде знято.
І наостанок — не забудь прополоскати порожнину рота опісля, адже сік граната, здатний серйозно пошкодити емаль зубів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості граната.
Фото: Pexels