
Устриці – корисний морський делікатес. Можливо своєю зовнішністю він тебе зовсім не приваблює, але він має дуже багато корисних властивостей.
Тож Ранок у Великому Місті розповість тобі про усю користь устриці.
М’якоть устриці – унікальне біологічне з’єднання корисних речовин, яке багате на білки, потрібні жири і вуглеводи.
Устриці містять багато корисних для організму речовин таких як йод, цинк, магній, кальцій, залізо, мідь і, незважаючи на це, вони низькокалорійні.
Устричні антиоксиданти (вітаміни А та Е) сприяють омолодженню організму і профілактиці ракових захворювань.
Цих молюсків вважають природними антидепресантами, адже в них міститься велика кількість тіаміну.
Він допомагає нормалізувати роботу нервової системи.
Цинк, що міститься в устриці, зміцнює волосся та нігті і покращує стан шкіри, також сприяє зміцненню імунітету.
Залізо та мінеральні солі допомагають процесу кровотворення.
Відамін D3 в організмі людини перетворюється на вітамін D, що сприяє зміцненню кісток.
Ти можеш здивуватися, але устриця рятує від похмілля.
Також по темі: Прянощі з ароматом моря: корисні властивості розмарину Потужний антиоксидант. Корисні властивості лохини Чудодійний делікатес? Корисні властивості та шкода лососяЦе завдяки великій кількості цинку. Він прискорює процес метаболізму алкоголю в організмі.
Рецепт простий: дві-три устриці натщесерце або гострий коктейль “Кривавий римлянин” з пари устриць, томатного соку зі спеціями і пива.
Найрозповсюдженіші чутки про цих молюсків: «устриця – афродизіак».
Але чи здатні устриці справді підвищувати лібідо? Ніяких досліджень, які доводять ці властивості молюсків не проводились.
Можна вважати, що велика пристрасть Казанови до делікатесу міцно закріпила за устрицями славу афродизіаку.
Незважаючи на те, що ці молюски є дуже корисними, слід бути обережними і правильно обирати устриці, адже «мертві» устриці можуть стати причиною важкого отруєння.
Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як правильно відкривати та їсти устриці.
Богдана Макалюк
Фото: Unsplash