ICTV Ранок 25.07.2021 16:20
25.07.2021 16:20
Поділитися

Чудодійний делікатес? Корисні властивості та шкода лосося

Чудодійний делікатес? Корисні властивості та шкода лосося

М’ясо лосося відрізняється приємним рожевим кольором та ніжним смаком. Воно має не лише чудовий смак, але й унікальні корисні властивості.

Тому дієтологи настійно рекомендують включати червону рибу до раціону.

Корисні властивості лосося

Джерело жирних кислот омега-3

Жирна риба, особливо лосось, це потужне джерело жирних кислот Омега-3. Вони:

  • Запобігають утворенню тромбів, діючи, як аспірин
  • Зменшують рівень інфарктів та інсультів
  • Регулюють серцебиття
  • Виводять холестерин
  • Блокують запальні процеси у клітинах

Джерело вітаміну D

Вітамін D, якого так багато в лососі, не менш важливий для правильного функціонування організму людини.

Він підвищує імунітет, регулює рівень цукру в крові, допомагає нервовій системі, а в комбінації з селеном навіть сповільнює ріст онкологічних клітин.

Тому є важливим елементом профілактики раку простати, молочних залоз та мозку.

Для цього варто ласувати лососем хоча б раз на тиждень.

Також по темі: Бюджетне джерело Омега-3. Кому і навіщо варто їсти скумбрію 10 причин, вживати риб‘ячий жир щодня Як купити рибу і не отруїтися: корисні поради

Користь для нервової системи

Регулярне вживання червоної риби стимулює роботу мозку та підвищує здатність до навчання.

Тому радимо балувати себе цим делікатесом у період великих розумових навантажень.

Крім того, лосось збільшує нашу стійкість до стресів і допомагає відновити нервові клітини.

А хто з нас у сучасному ритмі життя не має щоденного стресу?

Захист суглобів

У лососі містяться біологічно активні молекули білка, які допомагають нашим суглобам.

Вони решулюють баланс колагену і мінеральних речовин у тканинах та ефективно знімають запалення.

Завдяки цьому суглоби мають усі шанси залишитися здоровими та еластичними до глибокої старості.

лосось фото

Сповільнення старіння

Так-так, м’ясо лосося зарекомендувало себе ще й як еліксир молодості.

Адже жирні кислоти Омега-3 здатні сповільнювати біологічне старіння людини.

Тож якщо хочеш зберегти молодість надовго – додай червону (або іншу жирну рибу) до свого меню.

Шкода лосося

Щодо співвідношення користі і шкоди лосося точаться суперечки.

Річ у тім, що частина риби на прилавках магазинів вирощена в неволі.

І годують її іноді не лише екологічно чистим кормом, але й антибіотиками та гормонами.

Тому червону рибу варто обережно споживати вагітним і дітям до 3 років.

Крім того, у сирому лососі можуть бути гельмінти. Тому перед споживанням рибу рекомендується термічно обробляти або заморожувати до -35 градусів.

Як вибрати червону рибу – відео

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості креветок.

Фото: Unsplash

25.07.2021 16:20

Топ-відео

Гарячі матеріали

Загрузка...

Ведучі каналу

Дивіться на ICTV

Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

    ВГОРУ