УКР
УКР
27.07.2020 12:49
Поділитися

Соковита і налита сонцем: корисні властивості вишні


Навіщо потрібно їсти вишню – корисні властивості насичено-червоної ягоди, які переконають тебе ввести її до раціону.

Вишня – одна з найбільш традиційних для України ягід. Вона росте чи не в кожному дворі, та й на ринку її купити не проблема. Втім, далеко не всі знають, наскільки корисною є ця ягода.

Ранок у Великому Місці вирішив розповісти, чому в сезон обов’язково варто їсти вишню (звісно, якщо в тебе немає до неї протипоказань).

Корисні властивості вишні

Покращує настрій

Плоди вишні – важливе джерело незамінної амінокислоти – триптофану.

Саме з неї в організмі синтезується гормон щастя серотонін, а також мелатонін, який відповідає за міцний сон і загальне оновлення організму.

А за рахунок високого вмісту міді вишня має заспокійливий ефект для нервової системи.

Тож якщо тебе мучають поганий настрій і безсоння – спробуй з`їcти кілька пригоршень стиглої вишні. Вони реально діють.

Також по темі: Корисні смузі: топ найкращих літніх рецептів Чому варто їсти абрикоси: корисні властивості фрукта 5 причин їсти огірок щодня: корисні властивості хрумкого овоча

Підвищує гемоглобін

Вишня допомагає підвищити гемоглобін у крові і є чудовою профілактикою анемії.

З’їдаючи лише склянку ягоди на день, можна запобігти кровотечам після травми, а сама рана швидше загоїться.

Бактерицидні властивості

Ягода має бактерицидні та протизапальні властивості.

Завдяки цьому, вишня допомагає боротися із стафілококами, стрептококами та навіть дизентерійною паличкою.

Для майбутніх матусь

Вагітним жінкам обов’язково потрібно вживати продукти, багаті на фолієву кислоту. Зокрема – вишню.

Ця кислота позитивно впливає на формування нервової трубки плоду – і допомагає дитині правильно розвиватися в утробі матері.

Тож тим, хто виношує малюка, у сезон варто вживати свіжу вишню, а взимку чи навесні її можна з успіхом замінити на сушену чи заморожену.

Від застуди

Вишня має потужні жарознижувальні властивості, а також добре допомагає як при вологому, так і при сухому кашлі.

Зауваж, що вживання вишні не заміняє походу до лікаря і не відміняє вживання препаратів, які він тобі призначив. Це, скоріше, додатковий засіб, який допоможе легше і швидше одужати.

Від запорів

М’якоть плодів вишні м’яко допомагає при запорах.

Річ у тому, що вона містить пектинові речовини, які покращують перистальтику кишечника і виводять з організму токсини та шлаки.

Скільки вишні можна їсти

Оптимальна норма вживання вишні – 200-300 грамів на день.

Втім, цю порцію бажано з’їдати не за один раз, а розділяти на кілька прийомів, додаючи у різні страви.

Крім того, не варто їсти цю ягоду перед сном.

Кому не можна вишні – протипоказання

З обережністю варто вживати вишню тим, хто має такі хвороби:

  • Виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки
  • Гастрит
  • Печія
  • Проноси

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості персика.

Фото: Pixabay

Аліна Литвиненко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

27.07.2020 12:49



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: