Як приготувати паску на сухих дріжджах?
Довгоочікуваний Великдень от-от настане, тож саме час починати готувати головний символ цього свята — паски.
Цю смачну та запашну випічку насправді можна приготувати за лічені години з доступних інгредієнтів.
Ранок у Великому Місті розповість, як швидко приготувати паску на сухих дріжджах.
Зберігай собі рецепт, аби потішити рідних смачненьким у такі непрості часи.
Рецепт паски на сухих дріжджах
Інгредієнти
- Борошно – 500 г
- Цукор – 50 г для тіста й 80 г для родзинок
- Вершкове масло – 50 г та 60 г для родзинок і змащування форм
- Гуслянка (суміш айрану з молоком) – 230 мл
- Сухі дріжджі — 12 г
- Родзинки (попередньо замочені у воді) – 180 г
- Жовтки яєчні – 7 шт
Приготування
1. У велику миску поклади 500 г пшеничного борошна, додай до нього сухі дріжджі, 50 г цукру та 50 г м’якого вершкового масла. Ретельно вимішай усі компоненти та влий до суміші гуслянку або суміш айрану з молоком.
2. Відокрем 7 жовтків від білків та додай їх у миску. Ретельно все вимішай спочатку ложкою, а потім руками протягом 15-20 хв.
3. Візьми іншу посудину та змішай у ній 170 г родзинок, 80 г цукру й 80 г м’якого вершкового масла. Додай солодкі родзинки до тіста й вмішай усе, аби вони рівномірно розподілилися.
Після цього накрий тісто харчовою плівкою та залиш у теплому місці на 40-50 хв.
4. Розклади тісто у форми для випікання, змащені вершковим маслом. Тісто має заповнити форму приблизно на 3/4. Залиш тісто ще на 40 хв, аби воно додатково піднялося.
5. Духовку розігрій до 165 градусів, а потім постав на дно форму з гарячою водою.
6. Поклади форми з тістом у духовну та випікай протягом 30-35 хв. Готовність пасок можна перевірити дерев’яною паличкою: проткни тісто та витягни паличку.
Якщо вона буде сухою, можеш сміливо виймати паски з духовки.
7. Готові паски залиш у формах, поки вони не охолонуть. Після цього їх можна прикрашати до свого смаку або просто посипати цукровою пудрою.
Рецепт смачної паски на сухих дріжджах — відео
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати краффін на Великдень.
Фото: Pexels