УКР
ICTV - Разом краще
УКР
ICTV Ранок 31.05.2021 14:22
31.05.2021 14:22
Поділитися

Мигдальне, вівсяне, кокосове: як приготувати веганське молоко вдома

Мигдальне, вівсяне, кокосове: як приготувати веганське молоко вдома

Як приготувати рослинне молоко вдома? Ранок у Великому Місті зібрав найкращі рецепти з відео.

Рослинне молоко набуває все більшої популярності. Його пропонують у кав`ярнях, воно регулярно «дивиться» на нас із полиць супермаркетів та зі стрічки Інстаграму.

Насправді, веганське молоко – не зовсім молоко. Скоріше, це витяжка з горіхів, круп та насіння. На вигляд і смак нагадує звичне нам коров`яче молоко, проте є рослинним продуктом і не містить лактози, яку не всі добре переносять. Саме тому цей напій так полюбили вегани, вегетаріанці та просто прихильники здорового харчування.

Власне, повністю заміняти звичайне молоко рослинним ми б не рекомендували. Проте ввести його до раціону як додаткове джерело корисних речовин – чудова ідея.

Ціни на цей продукт у магазинах – поки що кусаються. Втім, можна приготувати рослинне молоко вдома. Вийде смачно і бюджетно.

Рецепти рослинного молока

Мигдальне молоко – рецепт

Інгредієнти:

  • Сирий мигдаль – 1 склянка
  • Чиста вода – 4 склянки
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа

Приготування:

  1. Залий мигдаль холодною водою та залиш на ніч.
  2. Зранку промий чистою водою і поклади у блендер, залий чотирма стаканами чистої води і ретельно перебий.
  3. Якщо є бажання – відрегулюй смак молока за допомогою меду і солі.
  4. Процеди через дрібне сито або марлю. Жмих не викидай – просуши і додавай у випічку.

P.S. За цим рецептом можна готувати молоко з будь-яких горіхів (грецьких, фундука, кеш`ю), а не тільки з мигдалю.

Смак: відрізняється ніжною консистенцією та вираженим ароматом мигдаля. Ідеальне для кави та смузі.

Користь: сприяє гострому зору, а також нормальній роботі серця і нирок. Відмінне джерело вітамінів Е та групи В, а також кальцію, магнію, фосфору.

Також по темі: Ідеальний сніданок і не тільки: корисні властивості вівсянки Як розколоти кокос: покрокова інструкція Не лише для мозку: корисні властивості волоських горіхів

Вівсяне молоко – рецепт

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 100 г.
  • Чиста вода – 1 л.

Приготування:

  1. Залий вівсяні пластівці водою на 10-12 годин. Обирай ті, які треба варити, а не просто заливати окропом.
  2. Переклади пластівці з водою до чаші блендера та перебий до однорідності.
  3. Проціди та зберігай у холодильнику.

Смак: має нейтральний смак, тому добре підійде для омлетів, млинчиків та як основа для молочних каш.

Користь: цей низькокалорійний напій є чудовим антиоксидантом. Чистить судини від холестеринових бляшок та поповнює запас вітамінів групи В.

Кокосове молоко – рецепт

Багато хто вважає, що кокосове молоко – це прозора рідина, яка знаходиться всередині кокосу. Насправді це кокосова вода. А от молоко готується з м’якоті цього горіха.

Інгредієнти:

  • М’якоть одного кокоса
  • Чиста вода – 3 склянки

Приготування:

  1. Наріж м’якоть кокосу на шматки, склади у блендер і залий водою.
  2. Перебий і проціди через марлю.
  3. Решки кокосу не викидай – додай у десерт або кашу. Або висуши, перемели та використовуй як стружку.

Смак: має тонкий вершковий смак із ніжним кокосовим ароматом. Відмінно підходить до кави та десертів.

Користь: Напій багатий на вітаміни, мікроелементи та поліненасичені жирні кислоти. Знижує рівень цукру, нормалізує гормональний фон і роботу ШКТ.

Куди додавати веганське молоко

Рослинне молоко можна додавати його в каву. Крім того, можеш сміливо заміняти звичайне молоко веганським у випічці, смузі, кашах та омлетах.

Скільки зберігати

Рослинне молоко можна тримати в холодильнику протягом 3 днів. Перед вживанням його бажано щоразу трішки збовтувати.

Нагадаємо, раніше ми вже детально розповідали про основні види, користь і шкоду рослинного молока.

Фото: Pixabay

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

31.05.2021 14:22



Загрузка...

Дивіться на ICTV

ВГОРУ
Вгору

    Spelling error report

    The following text will be sent to our editors: