УКР
ICTV - Разом краще
УКР
ICTV Ранок 02.05.2021 14:00
02.05.2021 14:00
Поділитися

Джерело краси та антиоксидантів. Корисні властивості кокоса

Джерело краси та антиоксидантів. Корисні властивості кокоса

Чим корисний кокос.

Екзотичний горіх з міцною шкаралупою, за якою ховається купа корисних речовин.

Так, це унікальний кокос.

Чому цей тропічний плід варто додати до раціону?

Ранок у Великому Місті дослідив корисні властивості горіха і готовий поділитися результатами.

Корисні властивості кокоса

Висока поживність

На відміну від багатьох інших фруктів із високим вмістом вуглеводів, кокос містить переважно жир.

Також він багатий на білок і невелику кількість вітамінів групи В.

Мінерали цього горіха беруть участь у багатьох функціях організму.

У кокосі особливо багато марганцю, який необхідний для здоров’я кісток і метаболізму вуглеводів, білків та холестерину.

Також він містить мідь та залізо, які допомагають утворювати еритроцити.

Є у його складі і важливий антиоксидант селен, що захищає клітини.

Корисний для серця

Споживання кокосової олії може зменшити жир на животі.

Це особливо корисно, оскільки надлишок жиру у цій зоні збільшує ризик серцево-судинних захворювань та діабету.

Вживання кокоса також може покращити рівень холестерину.

пляж фото

Сприяє контролю рівня цукру в крові

У кокосовому горісі мало вуглеводів, багато клітковини та жиру.

Через це він може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові.

Клітковина сприяє уповільненню травлення та поліпшенню резистентності до інсуліну.

Потужні антиоксиданти

Кокос містить фенольні сполуки, які є антиоксидантами і можуть захистити клітини від пошкоджень.

За даними досліджень, це може вберегти клітини від смерті, яку спричинили окиснення чи хіміотерапія.

Кокосова олія незамінна в косметології. Вона насичує шкіру антиоксидантами і сповільнює її старіння.

Нерафінована кокосова олія розгладжує зморшки і допомагає висвітлити пігментні плями.

кокос фото

Чудове доповнення раціону

Кокос надає приємного смаку пікантним стравам.

Його текстура добре поєднується з карі, рибними рагу, стравами з рису.

Подрібнений горіх чудово підходить для випічки та додає природних солодких ноток до печива і булочок.

Кокос – ідеальне джерело калорій для тих, хто хоче набрати вагу.

Крім того, кокосова олія – це смачний термостійкий жир, який можна використовувати при випіканні або смаженні.

Застереження

Через високий вміст жиру кокос дуже калорійний (354 ккал на 100 грамів).

Тому тим, хто стежить за фігурою, горіх слід вживати у помірних кількостях.

Також по темі: Мигдальне, вівсяне, кокосове: як приготувати веганське молоко вдома Міцні горішки: чому горіхи не варто їсти сирими Не лише для мозку: корисні властивості волоських горіхів

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як розколоти кокос.

Фото: Unsplash

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

02.05.2021 14:00



Загрузка...

Дивіться на ICTV

ВГОРУ
Вгору

    Spelling error report

    The following text will be sent to our editors: