УКР
УКР
29.07.2019 13:05
Поділитися

ТОП 5 холодних літніх супів – найкращі рецепти

0

Що приготувати влітку? Коли на вулиці спека, на допомогу прийдуть холодні супи. Ранок у Великому Місті зібрав для тебе на найкращих та найпростіші у приготуванні рецепти. Смачного!

Шпинатний суп із курячим філе

шпинатний крем суп фото

Цей яскравий літній суп піднімає настрій не лише смаком, але й своїм соковитим зеленим кольором.

У цьому варіанті міститься куряче філе, але якщо ти не їж м’ясо – просто не клади його.

Суп все одно вийде смачним.

Інгредієнти:

Шпинат – 300 г

Відварне куряче філе – 1 шт

Курячий або овочевий бульйон – 1 л

Сир фета – 50 г

Вершки 10% – 100 мл

Цибуля – 1 шт

Часник – 3 зубчика

Оливкова олія – 2 ст.л

Кедрові горішки або рублені фісташки – 30 г

Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Помий шпинат та поріж на шматки.

2. У каструльці протушкуй на оливковій олії цибулю, часник, приправи. Додай бульйон і доведи до кипіння. Додай шпинат і відварне куряче філе, провари ще 2 звилини, зніми з плити та дай охолонути.

3. Додай вершки та перебий усе в блендері.

4. Посип рубленою фетою та горішками – і подавай на стіл.

Гаспачо

тарілка гаспачо

Щоб швидко охолодитися в спекотний день, чудово підійде іспанський томатний суп гаспачо.

Вона проста в приготуванні, але в той же час – смачна та вишукана.

Інгредієнти:

Помідори – 1 кг

Солодкий перець – 2-3 штуки залежно від розміру

Огірки – 2 шт

Цибуля – 1 велика або 2 середні

Часник – 6-10 зубчиків

Оливкова олія – 2 ст.л

Бальзамічний оцет – 1,5 – 2 ст.л

Цукор – 0,5 ч.л

Сіль за смаком

Приготування:

1. Очисть помідори від шкірки. Для цього на кожному помідорі зроби надріз навхрест зі сторони плодоніжки. Склади в каструлю та залий окропом на 2 хвилини. Після цього – швидко переклади в холодну воду. Тепер шкірка легко зніметься.

2. Розріж помідори навпіл та видали плодоніжку. Почисть огірки. Видали насіння з перців. Почисть часник та цибулю.

3. Склади всі овочі в чашу блендера та перебий до кремоподібного стану. Додай сіль, цукор, оливкову олію та бальзамічний оцет. Дай настоятися в холодильнику мінімум 2 години – і твій гаспачо готовий.

4. Подавай із сухариками або свіжим багетом. Смачного!

Мигдалевий крем-суп

мигдалевий суп фото

Цей холодний літній суп сподобається навіть найвибагливішим гурманам. А головне – він дуже просто готується.

Інгредієнти

Багет або свіжий білий хліб – 200 г

Мигдаль – 160 г

Часник – 1-2 зубчика

Оливкова олія 150 мл

Бальзамічний оцет – 2 ст.л

Холодна вода – 300 мл

Зелений виноград – 200 г

Мигдалеві пластівці – 3 ст.л

Також по темі: 5 найкращих рецептів лимонаду для спекотного літа ТОП кращих літніх салатів – прості рецепти покроково Сулугуні в лаваші: простий рецепт для сніданку

Приготування:

1. Залий мигдаль окропом на 5 хвилин, зніми шкірку та поклади в чашу блендера.

2. Хліб без шкірки залий водою, щоб розм’як. Потім відіжми і також поклади у блендер.

3. Додай часник, оливкову олію та бальзамічний оцет та перебий до стану крему. Розбав водою до консистенції жирних вершків, посоли, поперчи та постав охолоджуватися на півгодини.

4. Перед подачею прикрась розрізаними навпіл виноградинами, мигдалевими пластівцями та оливковою олією.

Морквяний суп-пюре

морквяний крем суп

У цьому яскравому помаранчевому супі моркву залюбки їстимуть навіть діти.

Інгредієнти

Морква – 300 г

Сочевиця – 0,5 ст

Цибуля – 1 шт

Часник – 5 зубчиків

Бульйон або вода – 1 л

Соняшникова олія – 2 ст.л

Сушені прованські трави – 1 ч.л

Базилік – 1 гілочка

Сіль та перець

Приготування:

1. Почисть і поріж цибулю та часник. Обсмаж на олії разом зі спеціями.

2. Моркву почисть, поріж на шматки та відвари до м’якості разом із сочевицею. Додай підсмажені овочі та вари ще 3 хвилини.

3. Перебий у блендері, провари ще 1 хвилину, охолоди, посип сухариками та подавай.

Окрошка на кефірі та газованій воді

окрошка фото

Ну яке ж літо без окрошки, правда? Цього разу ми пропонуємо спробувати варіант на кефірі та мінералці.

Інгредієнти:

Картопля – 4 шт

Огірки – 5 шт

Яйця – 5 шт

Редис – 200 г

Напівкопчена ковбаса – 200 г

Зелена цибуля – великий пучок

Кріп та петрушка – по 1 пучку

Кефір – 900 г

Газована вода – 900 г

Сіль, перець, цукор – за смаком

Приготування:

1. Звари й почисти картоплю та яйця.

2. Наріж кубиками картоплю, яйця, огірки, редис та ковбасу. Дрібно покриши зелень.

3. Залий газованою водою та кефіром. Посоли, поперчи та додай трішки цукру для посилення смаку.

4. Дай постояти в холодильнику кілька хвилин і подавай. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми публікували ТОП 5 оригінальних рецептів варення

Аліна Литвиненко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

29.07.2019 13:05
0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: