
Що ви готуєте з редиски. Салат? Такий з огірочком, зеленою цибулькою і зі сметаною. Або з молодою капустою і запашним маслом? І ще на пікнік редиску берете.
Миєте її вдома, а потім на природі ріжете на половинки або четвертинки і їсте під шашличок. Уприкуску зі свіжими огірками, помідорами і пір’ям зеленої цибулі? Це все прекрасно. І я теж так роблю. Але сьогодні я хочу розповісти вам не про це. Сьогодні у мене для вас «інша редиска» — запечена в духовці. Та не проста, а золота — з ароматними травами. З такої редиски і гарнір класний виходить, і в салат її теж можна додавати. Дуже смачно.
Вам знадобиться:
редис
сіль
перець
запашні трави
рослинна олія
Редис миємо, обсушуємо рушником і зрізаємо хвостики. Розрізаємо на половинки або четвертинки. Збризкуємо олією, солимо, перчимо за смаком і додаємо улюблені трави (розмарин, чебрець, базилік — на ваш розсуд).
Викладаємо на змащене олією деко і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 15-20 хвилин. У процесі запікання редиску краще перемішати — щоб вона пропеклася з усіх боків.
Читай також рецепт фруктового салату, що не нашкодить фігурі.
Марія Сердюк