УКР
УКР
ICTV Ранок 09.06.2021 08:00
09.06.2021 08:00
Поділитися

Як вибрати свіжу червону ікру: поради господиням


Не всі знають, що червона ікра це не лише смачний, але й дуже поживний продукт.

Вона містить у собі жири, мінерали та вітаміни, і має до 30% білка, який надзвичайно просто засвоюється нашим організмом.

Завдяки цим ознакам, вона обходить багато продуктів, зокрема й м’ясо. 

Ікра – це недешевий продукт, тому купувати її варто лише у перевірених місцях, але якщо ви захотіли вперше поласувати червоною ікрою, тоді наші поради стануть вам у нагоді.

Також по темі: Солодка черешня: корисні властивості ягоди Як вибрати якісний шоколад: поради і лайфхаки Як обрати якісне вершкове масло: поради та лайфхаки

Вибираємо фасовану червону ікру

ікра червона

  1. Візьміть баночку в руки та легенько потрусіть. Якщо ви почули, що вона булькає, тоді краще не купувати її, адже якісна червона ікра заповнює баночку щільно, без пустот.
  2. Обов’язково зверніть увагу на дату пакування ікри. Липень-серпень – місяці, коли відбувається видобуток червоної ікри. Якщо на кришці вказано інший місяць, то солили ікру вже мороженою, або ж фасували раніше вироблену. Тобто якість ікри вже не буде ідеальною.
  3. Натисніть пальцем на кришку банки. Вона не повинна прогинатися й в жодному випадку не повинна бути роздутою. Маркування виконується проштампованим зсередини, але якщо цифри втиснені – це підробка. Такі банки з ікрою видає погана поліграфія та відсутність інформації про сам продукт та виробника.
  4. Жерстяна чи скляна банка? Однозначно – скло! Адже через прозоре скло можна розглянути все: розмір, колір та якість зерна ікри. Якщо ж виглядає наче вкрита інеєм, тоді вона фільшива.
  5. Однорідний колір, ікринки не повинні бути злиплими, сухими чи без оболонки, не пересолена, без зайвих запахів – саме такою й повинна бути якісна червона ікра.

Купуємо розвісну червону ікру

червона ікра

 

  1. Ікринки легко відділяються одна від одної, не прилипають до лопатки. В разі, якщо ікра схожа на однорідну масу, тоді від покупки варто відмовитися.
  2. Купуючи, поцікавтеся у продавця, коли була відкрита ємність з ікрою. Цей продукт дуже швидко псується, після відкриття термін зберігання становить 24 години. Для продовження її придатності нечесні продавці додають у ікру емульгатори на основі формальдегідів.

Порада: у склянку з окропом киньте 2-3 ікринки. Штучна ікра розчиняється у гарячій воді. 

Основні ознаки якості червоної ікри 

  1. Маркування виключно лише продавлюється з середини. Зроблене лазером чи пробите на папері – підробка.
  2. Варто обирати лише ікру першого сорту, виготовлену по ДСТУ. Це дає гарантію того, що у банці ікра лише одного виду риби, ікринки мають однаковий розмір та без пошкоджень.
  3. Перший інгредієнт у складі – ікра. Кількість солі не повинна перевищувати 4-6% (цього вимагає ДСТУ для ікри одного виду).

Дотримуючись наших порад, ви обов’язково оберете смачну, поживну, а головне – якісну червону ікру, якою з великою радістю ласуватимуть і дітлахи. 

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про те, як обрати смачну полуницю: поради та лайфхаки.

Головне фото: Pixabay

Фото: Freepik

Аліна Шевчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

09.06.2021 08:00



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: