УКР
УКР
ICTV Ранок 16.01.2021 19:58
16.01.2021 19:58
Поділитися

У чому різниця: Прості та складні вуглеводи


У чому різниця між простими та складними вуглеводами? У яких продуктах вони містяться? Ранок у Великому Місті зібрав актуальну інформацію на цю тему.

Ти неоднорзово чув/ла про поділ вуглеводів на прості та складні, однак не знаєш у чому їх різниця?

Тож, ти в правильному місці.

Що це?

Прості (або швидкі) вуглеводи — ті, що складаються з невеликої кількості структурних елементів.

Вони швидко засвоюються нашим організмом.

Прості вуглеводи розчиняються за кілька хвилин.

Складні вуглеводи («повільні») — ті, що складаються з довгих ланцюжків молекул.

Вони повільно розчинаються і поступово віддають свою енергію організму.

Прості вуглеводи підвищують рівень цукру в крові, спричиняючи посилення апетиту.

Саме тому вони сприяють збільшенню ваги.

Дія склдних вуглеводів протилежна.

За рахунок повільного засвоєння організмом, продукти зі складними вуглеводами досить швидко справляються з відчуттям голоду.

Однак, слід пам’ятати, що все добре тільки в правильному поєднанні.

У яких продуктах вони містяться?

Прості вуглеводи:

  • Мед
  • Варення
  • Солодкі фрукти
  • Соки
  • Випічка
  • Морква
  • Морозиво
  • Газовані напої

Вуглеводи

Складні вуглеводи:

  • Квасоля (бобові)
  • Крупи
  • Зелені овочі
  • Бурий рис
  • Горіхи
  • Гриби
  • Цільнозерновий хліб
  • Кабачок

Пам’ятай, усе може бути корисним при правильному співвідношенні.

Не слід повністю відмовлятися від простих вуглеводів — необхідно поєднувати їх вживання зі складними у пропорції 30% на 70%.

Нагадаємо, раніше ми писали про корисні властивості грейпфрута.

Фото: Pexels

Поліна Акуленко

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

16.01.2021 19:58



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: