
Майже кожен споживач хоча б раз у житті відчував на собі обман в кафе чи ресторані.
І навіть, якщо похід в пристойний заклад – недешеве задоволення, його персонал при першій-ліпшій можливості прагне підзаробити, надуривши клієнта.
Експеримент показав: в кафе і ресторанах таки обважують
Наш експерт Михайло пішов до одного з закладів харчування, щоб замовити страву та перевірити, чи надурять його на вазі замовлених страв. Увесь процес він відзняв на свій мобільний телефон.
Його страва повинна важити 240 грамів, а та, що йому видали на касі – 225 разом з тарою для упаковки і кульком. Тобто, Михайла обманули грамів на 30-40.
Обважування, маніпуляції: як не зіпсувати вечір в ресторані
Куди б ви не прийшли, щоб ви не замовляли, вивчайте не тільки ціни у меню. Звертайте увагу на вагу страви.
Великі картинки в меню немов натякають, що вам принесуть велику порцію.
А потім вас чекає розчарування – вихід готового продукту набагато менший.
Тому заздалегідь запитуйте у офіціанта, як вам порахують страви, що готуються, наприклад, на грилі.
Також по темі: Як вибрати якісний сонцезахисний крем: поради експерта Сезон шашликів: як вибрати м'ясо і не отруїтися Як визначити свіжість яєць при покупці: поради та лайфхакиВ меню іноді вказують загальну вагу м’ясних і рибних страв з урахуванням соусів і недорогих гарнірів.
Споживач може попросити переважити його порцію. і заклад харчування не має права відмовити.
Чому піца – найзручніший продукт для обважування? Як вам допоможе прохання показати технологічну карту? І чому у разі чого не треба соромитись викликати поліцію?
Детальніше дивіться у відео.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як деякі продавці використовують фейкові чеки і що з цим робити покупцям.
Фото: Unsplash