УКР
УКР
28.02.2019 12:20
Поділитися

Супермаркети труять українців тухлою рибою


Журналістка Марина Лишак разом з експертом Максимом Несміяновим перевірили рибу в столичних магазинах. І розказали як діяти, щоб не потрапити до лікарні. 

Як перевірити рибу на якість: поради 

  • Заморожена риба у магазині не повинна лежати на підлозі.
  • Розморозити рибу можна на дві доби. Але повторному заморожуванню вона вже не підлягає.
  • Повинні бути дотримані санітарні умови. Якщо навкруги безлад, краще купіть в іншому місці.
  • Перевіряйте термін придатності. Зазвичай на прилавках часто продають рибу вже не першої свіжості.
  • Свіжа риба чи ні, можна перевірити по очах. Якщо очі мутні, то краще не купуйте.
  • Жива риба в акваріумі може зберігатися 96 годин.
  • Акція – це не завжди економія. Продавці перепродають товар, у якого вже давно закінчився термін придатності. Списувати не хочуть, тому продають, щоб отримати виручку.

Покупці необачно купують рибу та розраховують на совість продавців. А безсоромні продавці користуються цим і продають неякісні товари.

Харчових отруєнь стає дедалі більше. Отож, кожного разу, коли купуєте рибу звертайте увагу на дрібниці. Не соромтесь ставити питання і просити документи, якщо сумніваєтесь у свіжості. А реакція продавця підкаже вам, який справжній стан риби. Це ваші гроші і ваше здоров’я. Будьте пильними!

Ведуча рубрики «Споживач» Марина Лишак точно знає, де купити якісні продукти! А куди ні ногою.

Одяг ведучої від шоу-руму «VMMA».

www.vmma.com.ua

Також дивіться: Українські супермаркети кишать простроченими продуктами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

28.02.2019 12:20



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: