PGRpdiBjbGFzcz0iaWN0dl9hX2JveCI+PGNlbnRlcj48c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMzE4IiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9ImZ1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLXNpdGVfaWQ9IklDVFZfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ie3JlcGxhY2VfbWV9IiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+PC9jZW50ZXI+PC9kaXY+
УКР
УКР

3 корисні продукти, які ви не їсте

0 - 0

Ми звикли снідати, обідати та вечеряти однаковою їжею. І дуже скептично ставимося до екзотичних продуктів. Дарма. Вони здатні покращити не тільки наш настрій та апетит, але й стан здоровя.

Батат

41574102_m

Батат, або простіше кажучи, солодка картопля, містить бета-каротин. А той, у свою чергу перетворюється в нашому організмі на вітамін А, який бере участь у синтезі родопсину – зорового пігменту сітківки. Тож, батат надзвичайно корисний для наших очей. Крім того, вітамін А бере участь в утворенні еластину – структурного елементу шкіри. Мрієте про ідеальну шкіру – налягайте на батат! До речі, вартість незвичайної картоплі доволі демократична. За бажанням можна відшукати кілограм батату за 10 гривень.

Квасоля адзукі

41595136_m

Квасоля адзукі – джерело рослинного білка і грубих волокон. Вона багата фолієвою кислотою, яка знищує гомоцистеїн (речовину, що руйнує стінки судин) і тим самим запобігає розвитку атеросклерозу. До того ж, у цій дивовижній квасолі міститься магній. Він бере участь у скороченнях м’язів, що розташовуються усередині артеріальних судин і відповідають за їх розширення. Відшукати цілющу квасолю можна у магазинах органічної їжі, а вартість її — близько 60 гривень за 500 гр.

Грецький йогурт

31542875_m

За своїм складом, смаком, консистенцією і корисним властивостям грецький йогурт схожий на грузинське мацоні. Якщо ж порівнювати його зі звичайним йогуртом, то він щільніший («ложка стоїть») і концентрований. Це не випадково – при виготовленні грецького кисломолочного продукту використовується в 2 рази більше молока, крім того, він набагато жорсткіше віджимається, і в ньому практично не залишається ні молочної сироватки, ні лактози, ні цукру (його втричі менше, ніж у звичайному йогурті).

Цей диво-продукт багатий білком – головним будівельним матеріалом організму людини. До того ж, він містить мало жиру. А значить, ідеально підходить для тих, хто сидить на дієті. Зазвичай такий йогурт коштує принаймні вдвічі більше звичайного. Але воно того вартує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

11.09.2015 11:18
0 - 0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: