УКР
УКР
ICTV Ранок 02.05.2021 12:33
02.05.2021 12:33
Поділитися

Корисні властивості гірчиці: чому варто їсти приправу «з вогником»


Гірчиця – одна з найпопулярніших приправ у світі. І одна з найгостріших.

Вона не лише надає пікантного смаку м’ясним стравам та салатам, але й надзвичайно благотворно діє на організм людини (звісно ж, якщо немає протипоказань).

Чим саме корисна гірчиця і кому варто включити її до раціону? Зараз усе розповімо.

Корисні властивості гірчиці

Уповільнює старіння

Гірчиця багата на каротин, лютеїн, вітаміни A, C і K.

Усі ці речовини є природними антиоксидантами і особливо ефективно діють якраз у комплексі.

Вони запобігають старінню клітин, завдяки цьому любителі гірчиці довше виглядають і почуваються молодими.

Зміцнює кістки

У гірчиці міститься велика кількість селену, а також кальцію, магнію і фосфору.

Ці елементи зміцнюють кістки, зуби, волосся і нігті, а також зменшують прояви ревматизму і м’язові спазми.

Захищає від псоріазу

Насіння гірчиці дуже корисне і при псоріазі.

Ці маленькі зернятка стимулюють роботу спеціальних ферментів, що знімають запалення та запускають процес загоєння бляшок.

Звісно ж, традиційного лікування це не замінить, але може значно покращити стан та наблизити омріяне одужання.

Нормалізує рівень холестерину

Гірчицю варто вживати для профілактики патологій серцево-судинної системи.

Хрестоцвіті рослини, зокрема гірчиця, здатні зв’язувати холестерин ще у травному тракті, не допускаючи утворення бляшок у судинах.

Допомагає від тривоги та мігрені

Якщо вживати гірчицю регулярно, можна відчути її заспокійливий ефект.

Його забезпечують магній і вітаміни групи B, які містить популярна приправи.

Гірчиця бореться з підвищеною тривожністю, зменшує напади мігрені та рятує від безсоння.

Бореться з запором

А от якщо з’їсти багато гірчиці, можна відчути і її послаблювальний ефект.

Крім того, вона у 8 разів збільшує слиновиділення, що сприяє кращому перетравленню їжі.

Стимулює ріст волосся

Гірчицю активно використовують не лише в кулінарії, але й у косметології. Зокрема, у складі масок для волосся.

Вона активізує роботу волосяних цибулин, завдяки чому волосся стає міцнішим і починає швидко рости.

Змішай сухий гірчичний порошок із кондиціонером, нанеси на вологі локони і залиш на півгодини. Після цього помий голову шампунем, як зазвичай.

Робити таку маску можна 2-3 рази на тиждень, а перший ефект буде помітний уже через місяць.

Кому не можна їсти гірчицю – протипоказання

Не рекомендується вживати багато гірчиці тим, хто має такі проблеми зі здоров’ям:

  • гастрит
  • виразка шлунку;
  • захворювання нирок;
  • проблеми з товстим кишечником.
  • індивідуальна непереносимість продукту.

Як приготувати гірчицю власноруч

Сьогодні гірчицю можна купити в будь-якому магазині – класичну, з цілими зернятками, хроном або іншими добавками.

А можна – приготувати приправу власноруч із гірчичного порошку. Зробити її дуже просто.

Відеорецепт

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості оливкової олії.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

02.05.2021 12:33



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: