УКР
УКР
20.11.2020 18:10
Поділитися

При бронхіті, застудах і не тільки: корисні властивості інжиру

Фото: Pixabay

Корисні властивості сушеного інжиру.

Фіги, смоква, винна ягода — його називають по-різному.

Цей екзотичний фрукт славиться своїм естетичним виглядом, що приваблює фотографів, і незабутнім ніжним смаком.

А ще сушеному й свіжому вигляді має безліч корисних властивостей: застосовується для профілактики раку, лікування бронхіту й щитовидки.

Все це про інжир.

Ранок у Великому Місті зараз розповість у чому полягає користь цього заморського фрукту.

Корисні властивості інжиру

Зміцнює імунітет

Інжир є чудовими джерелом вітамінів і мікроелементів.

Зокрема, у ньому в достатній кількості містяться антиоксиданти, вітаміни групи В, А, С, К, Е і бета-каротин, а також мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор і залізо.

В сушеному інжирі калію майже стільки ж, як і у фініку, а заліза — більше, ніж в яблуці. Тому фіги рекомендують приймати в їжу хворим на анемію і вагітним.

Тож не дивно, що такий багатий склад інжиру зміцнює організм та покращує загальне самопочуттю людини.

Сприяє роботі кишківника

М’якоть плоду містить клітковину, необхідну для правильного травлення.

Також по темі: Вершкове масло: корисні властивості та шкода Аптека в мініатюрі: корисні властивості граната Цілющий яблучний оцет: корисні властивості і протипоказання

Завдяки цьому, інжир має легку проносну дію і сприяє роботі шлунково-кишкового тракту.

Покращує роботу серцево-судинної  та нервової систем

Інжир прирівнюється до медикаментів, коли доводиться лікувати серцево-судинну систему.

Він допомагає знизити тиск і позитивно впливає на діяльність серця, а фермент фіцин запобігає утворенню тромбів і знижує рівень холестерину в крові.

Також фіги позитивно впливають на нашу нервову систему й вважаються відмінним методом профілактики стресу.

Допомагає при застуді та бронхіті

Інжир славиться своїми жарознижувальними та протизапальними властивостями, а ще чудово допомагає організму боротись із кашлем.

Тому почати вживання сушеного інжиру в осінню пору — прекрасна ідея.

інжир фото

Фото: Pixabay

Сприяє схудненню

Клітковина інжиру, про яку ми писали вище, допомагає надовго утамувати відчуття голоду.

Тож сушені фіги можуть замінити калорійні солодощі й стати твоїм улюбленим корисним перекусом.

А його потогінна дія допоможе позбутись зайвої ваги.

Кому не варто їсти інжир?

  • тим, у кого є запальні процеси в шлунково-кишковому тракті та сечостатевій системі;
  • людям із схильністю до утворення каменів;
  • гіпотонікам (інжир може знизити тиск);
  • людям з цукровим діабетом та гастритом потрібно мати міру із сушеними плоди через їх калорійність (257 кКал на 100 г);

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості фейхоа.

Фото: Pixabay

Софія Сукач

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

20.11.2020 18:10



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: