УКР
УКР
16.11.2020 18:40
Поділитися

Сонячний смаколик: чому варто частіше їсти курагу


Корисні властивости кураги – чому варто включити сушені абрикоси до раціону, і кому їх їсти не можна.

Курага – надзвичайно корисний продукт. Він покращує настрій, додає бадьорості, зміцнює імунітет, сприяє нормальній роботі серця, шлунку та інших внутрішніх органів.

Причому, мінеральних речовин у сушених абрикосах навіть більше, ніж у свіжих! Адже зайва рідина випарюється – і залишається, по суті, концентрат різних корисностей.

Зокрема, в куразі велика кількість калію, магнію, заліза, фосфору, кальцію, а також пектину, органічних кіслот і вітаміну В5.

Яку ж саме користь сушені абрикоси приносять нашому організму? Зараз усе розповімо.

Корисні властивості кураги

  • Курагу варто включити до раціону під час прийому антибіотиків, оскільки вона зменшує шкідливий вплив ліків на організм.
  • Сушені плоди абрикосу – рекордсмен із вмісту калію. Завдяки цьому – підтримує серцево-судинну систему та допомагає організму відновитися після інфарктів та інсультів.

Курага діє як пилосмок, який витягає радіонукліди, важкі метали та токсини – і виводить їх з організму.

  • Вітамін А, що вміститься в куразі – це наче чарівний еліксир для зору. Молоді він потрібен для збереження гостроти зору, а людям старшого віку – для профілактики катаракти та інших вікових патологій очей.
  • Високий вміст клітковини допомагає відновити нормальну роботу ШКТ і діє як м’який послаблювальний засіб. Тож якщо тобі треба почистити кишківник – з’їдай жменю сушених сухофруктів щодня.
Також по темі: Аптека в мініатюрі: корисні властивості граната Корисні властивості кунжуту: вагомі причини додати його до раціону Корисні властивості хурми: чому її варто їсти кожному
  • Завдяки вмісту магнію, курага чинить заспокійливий ефект. Саме тому її можна вважати натуральним і безпечним засобом від стресу.
  • Хочеш зберегти молодість надовго? Включи сушені абрикоси до свого меню. Вони активізують процес регенерації клітин і здатні уповільнити процес старіння організму.

Калорійність кураги і скільки можна їсти в день

Курага дуже калорійна – у 100 грамах міститься приблизно 230 ккал (а у свіжих абрикосах – лише 44 ккал).

Тому достатньо їсти 4-5 штучок кураги на день.

курага фото

Кому не можна курагу – протипоказання

Хоча курага й дуже корисний продукт, декому варто вживати його з обережністю. Зокрема, людям, які мають такі проблеми зі здоров’ям:

  • Виразка шлунка або дванадцятипалої кишки
  • Цукровий діабет
  • Захворювання щитоподібної залози.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості фініків.

Головне фото: Pixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

16.11.2020 18:40



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: