УКР
УКР
21.08.2019 15:31
Поділитися

Як вибрати кавун без нітратів – поради від експерта

0

Як вибрати кавун без нітратів? Відомий кулінарний відеоблогер та телеведучий Костянтин Грубич розкрив 5 таємниць, які допоможуть відрізнити якісний кавун від небезпечного нітратного.

Кавун потрібно купувати вчасно

«Вчасно – це значить наприкінці серпня. Їхній сезон протримається ще цілий вересень і навіть більше», – говорить експерт.

При цьому Грубич впевнений, що перша партія кавунів – стовідсотково нітратна. Тому не поспішайте!

Придивіться до кавуна

кавун фото

Огляньте ягоду. Шкірочка має бути твердою і блискучою, а смуги – контрастними. А ось м’яка шкурка говорить про те, що кавун недозрілий.

«Якщо натискаєте на шкурку і там від пальця залишається вм’ятина – значить кавун недозрілий», – розповідає експерт.

І радить перевіряти кавун, постукавши по ньому. Ви маєте почути луну.

Також по темі: Експерти розповіли, як обрати смачний та безпечний кавун Рецепт фруктового салату, що не шкодить фігурі ТОП 5 холодних літніх супів – найкращі рецепти

Звертайте увагу на хвостик

Процес гниття розпочинається зазвичай звідти.

«Якщо бачите якісь підозрілі жовтенькі та помаранчеві плями – не беріть цей кавун», –  говорить Грубич.

За його словами, це може означати, що усередину кавуна потрапила вода, чи навпаки – її ягоді не вистачало.

«Хвостик має бути і не пересушений і не зелений. В міру жовтий та сухенький», – ділиться експерт.

Важливо, щоб хвостик взагалі був. Якщо він відірваний, можливо, це зроблено навмисне. Його могли відірвати, щоби заплутати покупців.

Вимагайте від продавців сертифікат якості

«Краще розпитати продавців, звідки кавуни, та попросити сертифікат якості», – радить експерт.

Не купуйте кавуни понад дорогою

як росте кавун

Грубич наголошує: купувати понад дорогою кавуни не можна! Справа в тому, що вони швидко вбирають у себе свинець, який виходить із вихлопними газами.

«Ідеально купувати кавуни на баштані, там, де вони вирощуються», – радить Грубич.

Як дізнатися, чи нітратний кавун?

Щоб зрозуміти, чи нітратний кавун, слід подивитися на його розміри.

«Він має бути середнім: не занадто малим і не занадто великим», – радить експерт.

Розрізаний кавун повинен бути яскраво-червоного кольору без білих прожилок.

І ще, Грубич радить, ніколи не купувати розрізані навпіл кавуни. Такі кавуни дуже швидко втрачають свої корисні властивості та вбирають хвороботворні бактерії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати персики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Теги: Здоров'я
21.08.2019 15:31
0



Загрузка...

Топ відео

    Поки що немає матеріалів ...

Гарячі матеріали

    Поки що немає матеріалів ...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: