УКР
УКР
19.08.2019 19:15
Поділитися

Топ продуктів, які допомагають від алергії

0
Фото: Dreamstime

Що їсти від алергії? Ранок у Великому Місті підготував для тебе список продуктів, які при регулярному вживанні діють не гірше за антигістамінні препарати. Тож обов’язково включи їх до свого раціону.

Продукти від алергії

Зелений чай

Зелений чай фото

Фото: Dreamstime

Зелений чай багатий на катехіни. Ці речовини блокують утворення в організмі гістаміну – речовини, яка, власне, і викликає алергічну реакцію.

Завдяки цьому, зелений чай знімає такі симптоми сезонної алергії, як кашель, чхання і сльозотеча.

Аби відчути ефект, потрібно випивати не менше трьох чашок зеленого чаю на день.

Квашена капуста і йогурт

квашена капуста фото

Фото: Dreamstime

Під час сквашування в капусті з’являються пробіотики – молочнокислі бактерії – які підвищують імунітет та чинять антигістамінну дію.

Завдяки цьому, квашена капуста перешкоджає появі симптомів алергії та бронхіальної астми.

Схожу дію мають і молочнокислі продукти, зокрема – кефір та йогурт.

Кропива

кропива фото

Фото: Dreamstime

Кропива – один із головних борців із алергією. Про її цілющі властивості відомо з давніх-давен.

Ця колюча трава вдвічі зменшує прояви алергії, оскільки здатна пригнічувати гормон, що її викликає.

Також по темі: Чому варто їсти баклажани: корисні властивості фіолетового овоча 5 продуктів, які заважають схуднути Топ 7 продуктов, которые снижают холестерин

Кропиву можна додавати в супи, салати та інші страви, або заварювати з нею чай.

Але будь обережним! Аби не поколотися, перед приготуванням обов’язково обдай траву окропом.

Кавун і помідори

кавун фото

Фото: Dreamstime

Ця велика солодка ягода містять пігмент лікопін, який суттєво зменшує алергічну реакцію організму на пилок та інші подразники.

Також ця речовина міститься в червоних помідорах, грейпфрутах та хурмі.

Саме він і фарбує ці фрукти в яскравий червоно-помаранчевий колір.

Жирна риба

лосось

Фото: Dreamstime

Омега-3 жирних кислоти – ефективний природний засіб від алергії.

Вони захищають оболонки клітин, руйнування яких нерідко і є причиною алергічної реакції.

Найбільша кількість цих кислот міститься в жирній рибі, а саме – у лососі, сардинах та скумбрії.

Тож якщо маєш схильність до алергії, обов’язково включи їх до свого раціону.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості кавуна.

Аліна Литвиненко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

19.08.2019 19:15
0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: