УКР
УКР
12.08.2019 16:10
Поділитися

Що приготувати з баклажанів: ТОП кращих рецептів

0

Що приготувати з баклажанів? Ранок у Великому Місті зібрав для тебе найкращі страви з цього овоча. Хочеш приготувати щось смачненьке? Тоді читай наші рецепти просто зараз.

Варто знати, що баклажан містить вітамін А, В2, В3, В6, В9, С, окрім того калій, кальцій, фосфор, сірку, хлор, магній і натрій.

Тому добре подумай, перш ніж відмовлятися від цієї ягоди довголіття. До речі, саме так називають баклажан на його батьківщині в південній Азії.

Страви з баклажана: топ кращих рецептів

Запечені баклажани з сиром і помідорами

баклажани з сиром фото

Тобі знадобиться:

  • Баклажани – 2 штуки
  • Помідори – 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • 2 зубчика часнику
  • 150 грам твердого сиру
  • Чебрець, розмарин
  • Оливкова олія

Приготування

Помий помідори та баклажани і наріж їх кружальцями. Візьми сіль, присип нею баклажани і залиш на 10 хвилин, після чого добре промий.

Цибулю і часник потрібно почистити і дрібно нарізати. Тоді обсмаж їх на оливковій олії. Додай у сковорідку томатний соус і доведи до кипіння.

Готову суміш потрібно викласти на дно скляної чи керамічної форми для випікання. Зверху накладай помідори і баклажани, чергуючи.

Тоді змішай оливкову олію, перець, чебрець, розмарин. Цим усім полий овочі.

Розігрій духовку до 200 градусів. Страву накрий фольгою і випікай приблизно годину.

За кілька хвилин до готовності страву потрібно посипати потертим твердим сиром.

Рататуй

рататуй фото

 

Тобі знадобиться:

  • Баклажан
  • Кабачок
  • Болгарський перець
  • 2-3 помідора
  • Ріпчаста цибуля
  • Оливкова олія
  • Часник
  • Сіль
  • Базилік, розмарин, фенхель

Приготування

Подрібни часник і цибулю. Вилий на сковорідку трохи оливкової олії і посмаж їх. Додай базилік, розмарин і фенхель.

Якщо їх нема, то можна використати будь-яку приправу на власний смак.

Кабачок і баклажан поріж кружальцями середньої товщини, посоли та лиши на 10 хвилин.

баклажан фото

Це потрібно для того, щоб позбавитись від гіркоти у страві. Після цього їх треба промити.

Помідори та перець теж поріж кружальцями.

Змасти олією форму для випікання і викладай овочі шарами. А зверху полий їх підсмаженою цибулею та часником, додай солі та спецій.

Став у розігріту духовку та випікай 20 хвилин.

Кабачкове рагу

кабачкове рагу фото

Тобі знадобиться:

  • Баклажан
  • Кабачок або цукіні
  • Болгарський перець
  • Ріпчаста цибуля
  • Кріп/петрушка
  • Два зубчика часнику
  • Олія
  • Чорний мелений перець
  • Сіль

Кабачки і баклажан поріж на шматочки. Посоли та замочи їх на 30 хвилин. Поріж болгарський перець соломкою. Подрібни цибулю, часник та зелень.

Тоді візьми сотейник, влий трохи олії і протушкуй цибулю. Туди ж додай баклажани та болгарський перець.

Накрий кришкою та готуй 5 хвилин. Тоді додай кабачки і лиши ще на 5-7 хвилин.

Простеж за тим, щоб овочі не пригоріли. Пізніше додай солі, перцю, часнику та зелень.

Рулети з баклажанів із сиром

рулети з баклажанів фото

Тобі знадобиться:

  • Баклажани – 2 штуки
  • 200 грам сиру
  • 4 курячих яйця
  • 2 зубчика часнику
  • Майонез
  • Олія
  • Сіль

Приготування

Баклажани потрібно очистити від шкірки і тонко нарізати поздовж. Посоли і лиши на 10 хвилин, після чого добре промий.

Смужки баклажана потрібно обсмажити на пательні до золотистого кольору. Виклади на тарілку і займися начинкою.

Відвари яйця. Через тертку протри їх та сир. Подрібни часник. Усе це змішай з майонезом та посоли.

Тепер візьми обсмажені смужки баклажанів і виклади на них начинку. Заверни в рулетик на закріпи зверху дерев’яною шпажкою.

Усе виклади на тарілку, накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 30 хвилин. Готову страву можна подавати на стіл.

Котлети з баклажанів

котлети з баклажанів фото

Тобі знадобиться:

  • Баклажан – 2-3 штуки
  • Кабачок – 1-2 штуки
  • Одне куряче яйце
  • 150 грам твердого сиру
  • 2 зубчика часнику
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Панірувальні сухарі
  • Рафінована олія
  • Сіль
  • Зелень
  • Мелений перець
  • Мука – 3 столові ложки

Приготування

Баклажани і кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Тушкуємо їх на сковорідці з додаванням невеликої кількості води.

Як тільки овочі стануть м’якими, знімай з вогню. Дрібно нарізаємо цибулю та часник, додаємо це все у сковорідку і накриваємо кришкою.

Тоді беремо твердий сир і нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо зелень. Це все кидаємо до овочів, солимо, перчимо.

Коли рагу остигне і стане теплим, додаємо одне куряче яйце.

Також по темі: ТОП 5 холодних літніх супів – найкращі рецепти ТОП кращих літніх салатів – прості рецепти покроково Що приготувати з полуниці? Прості та оригінальні страви

Далі беремо муку. Її треба просіяти і додати до овочів у сковорідці. Ретельно все перемішуємо. За допомогою ложки ліпимо котлети, а потім паніруємо її в сухарях.

Після чого можна викладати на пательню і обсмажувати котлети на середньому вогні.

Ось так, тепер ти знаєш, що можна приготувати з баклажанів. Користуйся нашими порадами та переходь читати інші матеріали.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, про корисні властивості баклажанів

Алла Гичка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

12.08.2019 16:10
0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: