PGRpdiBjbGFzcz0iaWN0dl9hX2JveCI+PGNlbnRlcj48c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMzE4IiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9ImZ1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLXNpdGVfaWQ9IklDVFZfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ie3JlcGxhY2VfbWV9IiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+PC9jZW50ZXI+PC9kaXY+
УКР
УКР

Шукаємо ідеальну пару: як правильно поєднувати сир і вино

0 - 0

Навчитися поєднувати сир і вино зовсім просто. Головне – запам’ятати декілька простих істин, на яких побудовані відносини цього вишуканого гастрономічного дуету.

Почнемо з вина. Справжнє вино, яке буде супроводжувати ваші страви, може бути тільки сухе. Напівсолодкі чи солодкі вина не мають майже ніякої користі, вони насичені цукром і саме від них у нас болить голова зранку.

Ключове правило вибору сиру для вина – це рівність. Сир і вино повинні бути збалансовані: витриманому вину – витриманий сир.

Ще одна хитрість для початківця: зазвичай, до вина підходить сир, що є родом із того ж регіону, що і напій.

сир і вино фото

Ігристі вина, Шампанське.

Ці вина характерні своєю легкістю, мінеральністю, тому до пари вимагають м’який, ніжний сир – Брі, Камамбер. Якщо ви вже зрілий гурман, то спробуйте поєднання ігристого з Горгонзолою, молодим козиним сиром.

сир і червоне вино фото

Червоні вина.

Такі вина витримуються не один рік і набувають танінів – терпкості. Класично на сирній тарілці до червоних вин подають витримані, солонуваті тверді сири – Гауда, Старий Амстердам, Чедер.

Можна скористатися методом регіону. Так, до Гарначі ідеально підійде його іспанський земляк – Манчего.

сир і вино

Білі вина.

Вина з білого винограду створені для поєднання з сиром, адже вони не витримуються, тому не вимагають сильної сирного пари. Різноманіття сполук просто вражає. До Шардоне – Брі, Камамбер, до німецького Ріслінга – Мюнстер, Конте, до італійського Соаве – молодий або напівитриманий козиний сир, до новозеландського Совіньйон Блан – сир із червоною пліснявою, наприклад, Тет-де-Муан.

Нарешті, коли вино та правильний сир поставлено на стіл, потрібно навчитися правильно їсти це гастрономічне поєднання.

Візьміть шматочок сиру в рот, добре пожуйте та розмажте по всій ротовій порожнині, зробіть маленький ковток вина і возз’єднайте неперевершені смаки.

Ірина Поліщук, сомельє

Також читайте: Як правильно обирати твердий сир – поради від сомельє

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

05.03.2018 11:30
0 - 0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: