PGRpdiBjbGFzcz0iaWN0dl9hX2JveCI+PGNlbnRlcj48c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMzE4IiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9ImZ1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLXNpdGVfaWQ9IklDVFZfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ie3JlcGxhY2VfbWV9IiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD48L2NlbnRlcj48L2Rpdj4=
УКР
УКР

Топ-5 зігріваючих зимових напоїв

0 - 0

Надворі стає все холодніше, а імунітет ослаблюється. Саме тому у холодні вечори хочеться випити чогось гарячого і смачного. Як же ж чудово взимку смакувати напоями, запах яких насичений різними прянощами. Саме тому ми зробили підбірку найсмачніших зігріваючих зимових напоїв, які не залишать вас байдужими.  

1. Імбирний чай з м’ятою і медом

імбирний чай фото

Імбирний чай – це не лише пряний зігріваючий напій, але й надзвичайно корисний. Він очищає організм, прискорює обмінні процеси і стимулює процес схуднення, а також захищає від вірусів. Тільки не використовуйте для його приготування мелений імбир, купуйте свіжий корінь, щоб отримати чудовий смак.

Рецепт імбирного чаю з м’ятою і медом:

– 300 мл води;

– кілька листочків м’яти;

– сік і цедра одного лимона;

– корінь імбиру (2 см);

– 2 ст. ложки натурального меду.

Корінь імбиру потрібно натерти або дрібно порізати, додати листочки м’яти і лимонну цедру. Усе це залити окропом. Розлити чай (виходить 2 порції) і у кожну порцію додати по 1 столовій ложці меду і сік половини лимона. І все – насолоджуйтеся.

2. Глінтвейн

глінтвейн фото

Глінтвейн – це, напевно, один із найбільш популярних зимових напитків. Без нього не обходиться жодна різдвяна та новорічна ярмарка. Гаряче вино із фруктами та духмяними спеціями не може залишити вас байдужими.

Рецепт класичного глінтвейну:

– пляшка червоного вина (найкраще брати сухе або напівсухе);

– 150 мл води;

– 10 бутонів гвоздики;

– 1 апельсин;

– половина лимона;

– 1 паличка кориці або 1,5 ст. ложки меленої;

– 0,2 ч. ложки меленого мускатного горіха;

– 0,2 ч. ложки меленого імбиру;

– цукор за смаком.

Щоб приготувати класичний глінтвейн, потрібно кинути в каструлю фрукти і спеції, залити окропом (150 мл) і залишити на вогні на 10 хвилин. Потім залити туди ж все вино і нагріти до 60-70 градусів, не даючи йому закипіти. Додайте цукор і залишіть настоятися 5 хвилин. Якщо вам не подобаються частинки спецій та фруктів, то глінтвейн можна процідити через сито.

3. Обліпиховий чай

чай з обліпихи фото

Обліпиховий чай має дуже приємний смак і багато корисних властивостей. Він забезпечує нас вітаміном А і С, захищає організм від простудних та вірусних захворювань. Обліпиховий чай має безліч варіацій, тому ми обрали рецепт, традиційний для українського народу.

Рецепт обліпихового чаю:

– 150 г обліпихи (замороженої чи свіжої);

– 2 ст. ложки чорного чаю;

– 2 ст. ложки меду;

– 500 мл води.

100 г обліпихи потрібно перебити у пюре. Цю суміш треба висипати у чайник, засипати туди чай і решту ягід, залити все окропом. Чай повинен настоятися 10-20 хвилин. Перед вживанням його треба процідити, підігріти і додати мед.

4. Какао з маршмеллоу

какао з маршмеллоу фото

Какао – це майже казковий напій. Він навіює нам відчуття свята, кольорових вогників, домашнього затишку. Какао обожнюють діти. Але й дорослі люблять його шоколадний післясмак, який піднімає настрій і насичує організм енергією.

Рецепт какао з маршмеллоу:

– 400 мл молока;

– 20 г какао-порошку;

– 20 г цукру;

– зефірки маршмеллоу;

– за бажанням – кориця, ваніль, мускатний горіх.

Спочатку потрібно підігріти молоко, засипати у нього цукор і перемішати. Далі висипати какао-порошок і добре розмішувати ложкою, щоб не було грудочок. Довести до кипіння, розлити у кружки, додати ваніль, корицю, зверху прикрасити маршмеллоу.

5. Алкогольний зігріваючий узвар

узвар фото

Усі знають, що таке узвар. Це класичний український напій. Але ви дивується, як він може бути зігріваючим? Дуже просто. Адже існує рецепт алкогольного зігріваючого узвару. І смакує він так, ніби п’єш його взимку у Диканьці.

Рецепт алкогольного узвару:

– 1 л столового червоного вина;

– 100 г рому або коньяку;

– ½ склянки цукру;

– 1 паличка кориці;

– 5 г гвоздики.

Усі інгредієнти потрібно змішати і довести до кипіння. Потім процідити і подавати. Перед подачею потрібно обов’язково підігріти узвар.

Запасіться цими рецептами на зиму. Вони точно вразять ваші смакові рецептори, покращать настрій та зігріють у холодні зимові вечори.

Іра Ухіна

04.12.2017 21:30
0 - 0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору