Лікарі розповіли, чому макарони треба обов’язково промивати

Переглядів 1,527       16.05.2017
Комментувати

Макарони: їсти чи не їсти? З одного боку – вони дуже калорійні, і від них товстіють! З іншого ж  – можна їсти макарони з твердих сортів пшениці – вони дієтичні! Але їх в жодному разі не можна промивати! Що з цього правда, а що – безглузді вигадки, дізналися журналісти «Ранку у Великому Місті».

Міф 1. Промивати макарони не можна

Існує міф, що промивати готові  макарони водою категорично заборонено. По-перше, ця слизька оболонка краще всмоктує в себе олію, масло чи соуси, а з промитих увесь смак просто стікає, а головне – у раковину стікає уся користь, що може в них міститися.

Втім,  лікар-гастроентеролог Тетяна Гайстрюк цей міф упевнено розвінчує.

«На жаль, доведено, що клейковина – це не дуже корисно. Вона порушує процес травлення. Заклеюється стінка товстого кишечника, погіршується засвоюваність кишечника в цілому, його всмоктувальна  активність. Тому зайвий раз видалити клейковину – це не погано», – зазначає лікар.

Якщо смак важливіше, ніж здоров’я – не  промивайте! Проте, лікарі радять не шкодувати води на улюблену страву.

Міф спростовано!         

Loading...
Загрузка...




Останній випуск
ЩЕ
ßíäåêñ.Ìåòðèêà