PGRpdiBjbGFzcz0iaWN0dl9hX2JveCI+PGNlbnRlcj48c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMzE4IiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9ImZ1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLXNpdGVfaWQ9IklDVFZfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ie3JlcGxhY2VfbWV9IiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD48L2NlbnRlcj48L2Rpdj4=
УКР
УКР

Кулінарний блогер розповів, як обрати кавун без нітратів

0 - 0

Відомий кулінарний відеоблогер та телеведучий розкрив 5 таємниць, які допоможуть обрати ідеальний та корисний кавун.

ЗМІ запевняють: на Херсонщині загинув майже весь врожай кавунів. Тому поки незрозуміло, звідки ті кавуни прибудуть до нас у серпні.

«Там зараз неврожай через дощі. Говорять, що такої невдачі з кавунами не було вже років тридцять», – розповідає телеведучий та кулінарний відеоблогер Костянтин Грубич.

Тим часом столичний ринок вже починає поповнюватися цими смачними ягодами. Та як дізнатися, чи корисні вони?

Відомий експерт з якості товарів Грубич розповів, як відрізнити якісний кавун від небезпечного нітратного.

арбуз растет маленький фото

фото: 123rf.com

Порада №1. Кавун потрібно купувати вчасно

«Вчасно – це значить наприкінці серпня. Їхній сезон протримається ще цілий вересень і навіть більше», – говорить експерт.

При цьому Грубич впевнений, що перша партія кавунів – стовідсотково нітратна. Тому не поспішайте!

Порада №2. Придивіться до кавуна

Огляньте ягоду. Шкірочка має бути твердою і блискучою, а смуги –контрастними. А ось м’яка шкурка говорить про те, що кавун недозрілий.

«Якщо натискаєте на шкурку і там від пальця залишається вм’ятина – значить кавун недозрілий», – розповідає експерт.

І радить перевіряти кавун, постукавши по ньому. Ви маєте почути луну.

арбуз долька красивый фото

фото: 123rf.com

Порада №3. Звертайте увагу на хвостик

Процес гниття розпочинається зазвичай звідти.

«Якщо бачите якісь підозрілі жовтенькі та помаранчеві плями – не беріть цей кавун», –  говорить Грубич.

За його словами, це може означати, що усередину кавуна потрапила вода, чи навпаки – її ягоді не вистачало.

«Хвостик має бути і не пересушений і не зелений. В міру жовтий та сухенький», – ділиться експерт.

Важливо, щоб хвостик взагалі був. Якщо він відірваний, можливо, це зроблено навмисне. Його могли відірвати, щоби заплутати покупців.

Порада № 4. Вимагайте від продавців сертифікат якості

«Краще розпитати продавців звідки кавуни та попросити сертифікат якості», – радить експерт.

спелый арбуз растет фото

фото: 123rf.com

Порада №5. Не купуйте кавуни понад дорогою

Грубич наголошує: купувати понад дорогою кавуни не можна! Справа в тому, що вони швидко вбирають у себе свинець, який виходить із вихлопними газами.

«Ідеально купувати кавуни на баштані (ред. поле), там, де вони вирощуються», – радить Грубич.

Як дізнатися чи нітратний кавун?

Щоб зрозуміти чи нітратний кавун, слід подивитися на його розміри.

«Він має бути середнім: не занадто малим і не занадто великим», – радить експерт.

Розрізаний кавун повинен бути яскраво-червоного кольору без білих прожилок.

І ще, Грубич радить, ніколи не купувати розрізані навпіл кавуни. Такі кавуни дуже швидко втрачають свої корисні властивості та вбирають хвороботворні бактерії.

Тетяна Повіренна

25.07.2016 16:26
0 - 0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору