УКР
УКР

Кулінарний блогер розповів, як обрати кавун без нітратів

0 - 0

Відомий кулінарний відеоблогер та телеведучий розкрив 5 таємниць, які допоможуть обрати ідеальний та корисний кавун.

ЗМІ запевняють: на Херсонщині загинув майже весь врожай кавунів. Тому поки незрозуміло, звідки ті кавуни прибудуть до нас у серпні.

«Там зараз неврожай через дощі. Говорять, що такої невдачі з кавунами не було вже років тридцять», – розповідає телеведучий та кулінарний відеоблогер Костянтин Грубич.

Тим часом столичний ринок вже починає поповнюватися цими смачними ягодами. Та як дізнатися, чи корисні вони?

Відомий експерт з якості товарів Грубич розповів, як відрізнити якісний кавун від небезпечного нітратного.

арбуз растет маленький фото

фото: 123rf.com

Порада №1. Кавун потрібно купувати вчасно

«Вчасно – це значить наприкінці серпня. Їхній сезон протримається ще цілий вересень і навіть більше», – говорить експерт.

При цьому Грубич впевнений, що перша партія кавунів – стовідсотково нітратна. Тому не поспішайте!

Порада №2. Придивіться до кавуна

Огляньте ягоду. Шкірочка має бути твердою і блискучою, а смуги –контрастними. А ось м’яка шкурка говорить про те, що кавун недозрілий.

«Якщо натискаєте на шкурку і там від пальця залишається вм’ятина – значить кавун недозрілий», – розповідає експерт.

І радить перевіряти кавун, постукавши по ньому. Ви маєте почути луну.

арбуз долька красивый фото

фото: 123rf.com

Порада №3. Звертайте увагу на хвостик

Процес гниття розпочинається зазвичай звідти.

«Якщо бачите якісь підозрілі жовтенькі та помаранчеві плями – не беріть цей кавун», –  говорить Грубич.

За його словами, це може означати, що усередину кавуна потрапила вода, чи навпаки – її ягоді не вистачало.

«Хвостик має бути і не пересушений і не зелений. В міру жовтий та сухенький», – ділиться експерт.

Важливо, щоб хвостик взагалі був. Якщо він відірваний, можливо, це зроблено навмисне. Його могли відірвати, щоби заплутати покупців.

Порада № 4. Вимагайте від продавців сертифікат якості

«Краще розпитати продавців звідки кавуни та попросити сертифікат якості», – радить експерт.

спелый арбуз растет фото

фото: 123rf.com

Порада №5. Не купуйте кавуни понад дорогою

Грубич наголошує: купувати понад дорогою кавуни не можна! Справа в тому, що вони швидко вбирають у себе свинець, який виходить із вихлопними газами.

«Ідеально купувати кавуни на баштані (ред. поле), там, де вони вирощуються», – радить Грубич.

Як дізнатися чи нітратний кавун?

Щоб зрозуміти чи нітратний кавун, слід подивитися на його розміри.

«Він має бути середнім: не занадто малим і не занадто великим», – радить експерт.

Розрізаний кавун повинен бути яскраво-червоного кольору без білих прожилок.

І ще, Грубич радить, ніколи не купувати розрізані навпіл кавуни. Такі кавуни дуже швидко втрачають свої корисні властивості та вбирають хвороботворні бактерії.

Тетяна Повіренна

25.07.2016 16:26
0 - 0



Загрузка...

Ведучі каналу

    Поки що немає матеріалів ...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору
    ВІТАННЯ!
    Будь ласка, допоможіть нам покращити ICTV -
    поставте 2 чесних галочки:

    1.

    2. Мені

    Будь-ласка, заповніть всі поля