PGRpdiBjbGFzcz0iaWN0dl9hX2JveCI+PGNlbnRlcj48c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMzE4IiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1mb3JtYXQ9ImZ1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLXNpdGVfaWQ9IklDVFZfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ie3JlcGxhY2VfbWV9IiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD48L2NlbnRlcj48L2Rpdj4=
УКР
УКР

3 корисні продукти, які ви не їсте

0 - 0

Ми звикли снідати, обідати та вечеряти однаковою їжею. І дуже скептично ставимося до екзотичних продуктів. Дарма. Вони здатні покращити не тільки наш настрій та апетит, але й стан здоровя.

Батат

41574102_m

Батат, або простіше кажучи, солодка картопля, містить бета-каротин. А той, у свою чергу перетворюється в нашому організмі на вітамін А, який бере участь у синтезі родопсину – зорового пігменту сітківки. Тож, батат надзвичайно корисний для наших очей. Крім того, вітамін А бере участь в утворенні еластину – структурного елементу шкіри. Мрієте про ідеальну шкіру – налягайте на батат! До речі, вартість незвичайної картоплі доволі демократична. За бажанням можна відшукати кілограм батату за 10 гривень.

Квасоля адзукі

41595136_m

Квасоля адзукі – джерело рослинного білка і грубих волокон. Вона багата фолієвою кислотою, яка знищує гомоцистеїн (речовину, що руйнує стінки судин) і тим самим запобігає розвитку атеросклерозу. До того ж, у цій дивовижній квасолі міститься магній. Він бере участь у скороченнях м’язів, що розташовуються усередині артеріальних судин і відповідають за їх розширення. Відшукати цілющу квасолю можна у магазинах органічної їжі, а вартість її — близько 60 гривень за 500 гр.

Грецький йогурт

31542875_m

За своїм складом, смаком, консистенцією і корисним властивостям грецький йогурт схожий на грузинське мацоні. Якщо ж порівнювати його зі звичайним йогуртом, то він щільніший («ложка стоїть») і концентрований. Це не випадково – при виготовленні грецького кисломолочного продукту використовується в 2 рази більше молока, крім того, він набагато жорсткіше віджимається, і в ньому практично не залишається ні молочної сироватки, ні лактози, ні цукру (його втричі менше, ніж у звичайному йогурті).

Цей диво-продукт багатий білком – головним будівельним матеріалом організму людини. До того ж, він містить мало жиру. А значить, ідеально підходить для тих, хто сидить на дієті. Зазвичай такий йогурт коштує принаймні вдвічі більше звичайного. Але воно того вартує.

11.09.2015 11:18
0 - 0



Загрузка...

Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору